Gevulde avocado met garnalen

We zaten onlangs bij een restaurant op het terras waar we een gevulde avocado met garnalen op de kaart zagen. Zowel the Mr. als ik zeiden “oeh, lekker” en we bestelden een avocado om te delen met z’n tweeën. Groot was onze teleurstelling toen er een bord op tafel kwam …

We zaten onlangs bij een restaurant op het terras waar we een gevulde avocado met garnalen op de kaart zagen. Zowel the Mr. als ik zeiden “oeh, lekker” en we bestelden een avocado om te delen met z’n tweeën. Groot was onze teleurstelling toen er een bord op tafel kwam met een halve, ongeschilde avocado die op een berg onaangemaakte sla lag. Op de avocado lag een schep garnalen die gemengd was met kant- en klare cocktailsaus. Ik heb zelden zo’n liefdeloos bereid gerecht gezien. We hebben er wat van gezegd, excuses werden aangeboden en er werd zelfs aangegeven dat het niet normaal was dat de avocado niet eens was geschild. We hebben uiteindelijk niet voor de avocado hoeven te betalen.

Case closed. Of toch niet? Want terwijl we naar de auto liepen, noteerde ik de gevulde avocado al op mijn recepten wishlist. Nog geen week later maakte ik mijn eigen versie en die was zalig!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gr Griekse yoghurt (of gebruik een deel Griekse yoghurt en een deel mayonaise)
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 el dille, fijngehakt + extra takjes voor garnering
  • 200 gr (Hollandse) garnalen
  • zeezout
  • zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Lepel de helften netjes uit de schillen, want deze gebruik je straks om het gerecht in te serveren. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2. Meng in een schaal de Griekse yoghurt, 2 el citroensap, 1 tl citroenrasp, dille, garnalen en stukjes avocado. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap of -rasp.

3. Vul de schillen met het garnalenmengsel. Garneer met een klein takje dille.

Tip: Roer ook eens wat kleine blokjes friszure appel erdoor.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)