Gevulde paprika’s met kerrie bulgur en geroosterde boerenkool

Dit gerecht is wellicht een tikkeltje raar qua combinatie. Ik moet ook bekennen dat hier geen enkele voorbereiding aan vooraf is gegaan. Geen Google, geen kookboeken en geen boodschappen. Ik ben gewoon de keuken ingelopen en ben gaan koken met wat er in huis was. Iets wat ik wel vaker …

Dit gerecht is wellicht een tikkeltje raar qua combinatie. Ik moet ook bekennen dat hier geen enkele voorbereiding aan vooraf is gegaan. Geen Google, geen kookboeken en geen boodschappen. Ik ben gewoon de keuken ingelopen en ben gaan koken met wat er in huis was. Iets wat ik wel vaker doe. Omdat ik daarmee de restjes goed kan opmaken en dus geen eten verspil en (misschien wel belangrijker) ik kan mijn creativiteit de vrije loop laten.

En zo ontstond dus dit creatieve gerecht 🙂 Die wat mij betreft ook prima in de detox week paste! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
150gr bulgur
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1tl kerrie
1tl kurkuma
handvol gehakte peterselie
klein bakje oesterzwammen
handvol notenmix (onbewerkt en ongezouten)
2 tomaten
3 paprika’s (verschillende kleuren ziet er gezellig uit)
paar pecan noten (of andere noten die je in huis hebt)
300gr boerenkool
2 lente ui
kokosolie
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en zet klaar voor later gebruik. Verwarm de oven voor op 200gr.

Hak de sjalot en knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de oesterzwammen grof en hak de notenmix ook grof. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Verwarm in een hapjespan wat kokosolie en fruit hierin de sjalot met knoflook. Voeg halverwege de kerrie en kurkuma toe en bak dit even mee. Als het sjalot/knoflook mengsel glazig is en net bruin begint te worden voeg je de oesterzwammen en peterselie toe. Bak dit een minuutje.

Doe daarna de gehakte noten en tomaten toe en bak ook nog even kort mee. Als laatste komt de bulgur erbij. Roer heel goed door, breng op smaak met een beetje peper en zout, laat een minuutje zachtjes doorbakken en zet daarna het vuur uit.

Snijd de kapjes van de paprika’s eraf en haal de zaadlijsten eruit. Zet de paprika’s op hun kont in een grote ovenschaal. Als de paprika’s niet blijven staan, snijd je een heel dun plakje van de onderkant af. Vul de paprika’s met het bulgur mengsel en top ze af met een paar pecan noten.

Snijd de lente uitjes in grove stukken en meng deze samen met de boerenkool, een beetje olijfolie, zout en peper. Strooi de boerenkool in de ovenschaal om de paprika’s heen.

Zet de ovenschaal voor 15min in de voorverwamde oven. Als de boerenkool aan de bovenkant bruin begint te worden is het klaar. Niet te lang laten staan, dan verbrand de boerenkool en dat is zonde. Voor de mensen die nog nooit geroosterde boerenkool hebben gegeten, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik vind het een heerlijk bijgerecht en maak het regelmatig.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca