Gevulde paprika’s met Surinaams gehakt

Dit recept voor gevulde paprika’s met Surinaams gehakt is echt in een handomdraai klaar en smaakt ontzettend lekker. Ook heerlijk voor kinderen. Serveer er nog wat (zilvervlies)rijst bij. Daar kun je ook de paprika’s voor de helft mee vullen en daarop het gehaktmengsel scheppen. Zo trekt de smaak van het gehakt goed in de rijst.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr rundergehakt
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 tomaat
– zwarte peper
– 2 kleine, vierkante maggiblokjes
– 3 kleine of 2 grote laurierblaadjes
– 2 el zonnebloemolie
– 1 tot 2 el sojasaus
– 1 el zoete ketjap
– 4 paprika’s in verschillende kleuren (of meer als je ze eerst met rijst vult)
– 75 gr belegen geraspte kaas

Wat je gaat doen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin het ui/knoflook mengsel. Voeg na een minuutje of 2 de maggiblokjes (verkruimeld), een snuf zwarte peper en de blokjes tomaat toe en bak nog 1 minuut door.

3. Voeg het gehakt toe en rul totdat het net gaar is. Voeg daarna de soja, ketjap en de laurierblaadjes toe en laat dit nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg eerst 1 eetlepel soja toe en proef daarna. Als het zout genoeg is, hoeft er geen extra soja bij en anders voeg je nog een eetlepel toe.

4. Maak in de tussentijd de paprika’s schoon; snijd het bovenkantje eraf en haal de zaadlijsten eruit. Zet de paprika’s in een ovenschaal (hoeft niet ingevet te worden). Als het gehaktmengsel klaar is, vul je de paprika’s daarmee. Haal wel even de laurierblaadjes eruit, dat eet later wat makkelijker 🙂

5. Strooi flink wat geraspte kaas op de bovenkant van de gevulde paprika’s en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de paprika’s ongeveer 15 – 20 minuten totdat het kaaslaagje mooi bruin en knapperig is geworden.

6. Kook in de tussentijd de (zilvervlies)rijst en serveer deze samen met de paprika’s.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *