Vorig jaar stond deze gevulde speculaas met sinaasappel al op mijn lijstje om te maken. Toen had ik er geen tijd meer voor, dit jaar dus in de herkansing. Dat was gisteren en ik kan met blijdschap melden dat het een zeer geslaagd experiment was! Daarom krijgen jullie van mij vandaag het recept, ruim op tijd voor het heerlijke avondje. Maar ik zou ‘m voor de zekerheid dit weekend ook vast een keer maken, een mens moet toch proeven niet waar?
Ik ben voor het deeg van de speculaas trouwens eerst even in de leer gegaan bij Laura’s Bakery. Van nature ben ik geen bakker en ik moet me altijd weer even inlezen. Bij Laura merk ik dat de recepten goed te volgen zijn en het klopt altijd, daarom is haar basisbakboek trouwens ook zo fijn voor wannabe bakkers zoals ik. Aanrader! In dit geval heb ik mijn eigen variatie van een van haar recepten gemaakt. Mijn twist zit ‘m in de amandelspijs, deze heb ik namelijk met sinaasappel bereid en dat is een zalige combi met de speculaas. Ben je nou niet zo’n fan van sinaasappel dan kun je dat vervangen door citroen of de citrus helemaal uit het spijs laten.
Zou dit ook werken met speltbloem ipv tarwebloem?
Vast wel, gewoon proberen 🙂