Gewokte spinazie met tomaat en basilicum

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik klap uit elkaar van alle chocola en andere zoetigheden van de paasdagen. Dus tijd om een paar stapjes terug te doen en mijn lichaam weer even te laten ‘herstellen’. En ik ben tijdelijk ‘kookmoe’ (wees niet bang, dat duurt nooit …

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik klap uit elkaar van alle chocola en andere zoetigheden van de paasdagen. Dus tijd om een paar stapjes terug te doen en mijn lichaam weer even te laten ‘herstellen’. En ik ben tijdelijk ‘kookmoe’ (wees niet bang, dat duurt nooit langer dan 2 dagen) na al dat gebak en gebraad dus ik kies vandaag voor een super easy gerecht; gewokte spinazie met tomaat en basilicum. Serveer dit bij een stukje gebakken witvis of gegrild kalfsvlees en je eet heerlijk en gezond.

Francesca Kookt_gewokte spinazie met tomaat en basilicum_2

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 sjalot
– 100gr cherry tomaten
– 400gr spinazie
– blaadjes van 1 takje basilicum
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen peper

Wat je gaat doen

Snipper de sjalot helemaal fijn en halveer de cherry tomaten. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan of wok en fruit hier de sjalot in totdat deze glazig ziet. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken. Niet teveel, want je wilt dat de spinazie nog wel een beetje bite heeft. Als je de laatste spinazie in de pan hebt gedaan, voeg je ook de cherry tomaten toe en deze bak je nog een minuutje mee.

Zet vervolgens het vuur uit en breng het gerecht op smaak met zout en een klein snufje peper. Strooi de blaadjes basilicum erover en serveer direct.

Francesca Kookt_gewokte spinazie met tomaat en basilicum_3

Tip: voor een leuke twist roer je er op het laatst nog een scheutje balsamico door.

Wij zijn thuis dol op deze groene bladgroente, je vindt daarom volop spinazie inspiratie op de blog.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer