Gezinsvakantie Algarve: culinaire zomervakantie met de kids!

Dat wij als gezin ook bijzonder lekker willen eten op onze vakantiebestemming zal jullie niet geheel vreemd in de oren klinken. Daarom zijn all inclusive resorts niet aan ons besteed. Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn, maar over het algemeen is het eten vrij standaard en wordt er weinig liefde in …

Dat wij als gezin ook bijzonder lekker willen eten op onze vakantiebestemming zal jullie niet geheel vreemd in de oren klinken. Daarom zijn all inclusive resorts niet aan ons besteed. Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn, maar over het algemeen is het eten vrij standaard en wordt er weinig liefde in gestopt. Ik heb dan ook liever de vrijheid om zelf op stap te gaan. Eten bij kleine, authentieke restaurantjes. In een hutje op het strand waar ze de verse gamba’s zo voor je op de BBQ leggen. Of een boodschap doen in de lokale supermarkt of op de markt zodat we in het appartement tussen de middag een salade kunnen maken. Met een ‘vinho’ erbij, die we het liefste in de Algarve drinken.

Francesca Kookt_culinaire gezinsvakantie algarve_2

De ‘culinaire faciliteiten’ van onze vakantiebestemming zijn dus belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is de kindvriendelijkheid. Wij hebben een vrolijke peuter van 3 rondwandelen en die is gek op de zon, spetteren in het water en spelen. Heel veel spelen! Als je als gezin met een baby of peuter op vakantie gaat dan wil je wel graag dat alles klopt. Vaak is een appartement het prettigste omdat je dan lekker de ruimte hebt en er een keukentje is. En helemaal ideaal is het als je 2 kamers hebt. Zo kunnen de kids ‘s avonds naar bed en kun je als ouders nog even relaxen in de woonkamer of op het balkon of terras.

De Algarve: alles in huis voor een ideale gezinsvakantie

Inmiddels zijn wij echte ervaringsdeskundigen, want voor het 3e jaar op rij genieten we van een topvakantie in de Algarve. Om maar weer even met het eten te beginnen, dat is zo fantastisch daar. Ik schreef er al eerder over toen ik het culinaire Algarve voor jullie ontdekte. Maar weet je dat de Oost-Algarve ook ideaal is om met kinderen op vakantie te gaan? Ik heb voor jullie mijn beste redenen op een rijtje gezet:

1. Vrijheid

Ik houd van de vrijheid van een appartement. We hebben inmiddels 2x gelogeerd in Appartementen Dunamar in Monte Gordo. Het biedt je alle services van een hotel (denk aan een ontbijtbuffet, schoonmaak, shop en receptie), maar tevens de ruimte en vrijheid van een appartement. Ons appartement was ruim, met 2 kamers, een keukentje met koelkast, kookpitten en magnetron, een grote badkamer met bad en een ruim balkon met uitzicht op de zee. Dunamar heeft naast een flink buitenzwembad (met peuterbad) ook een poolbar, binnenzwembad en een speeltuin. En via de achteruitgang loop je zo het kilometerslange vlakke zandstrand op. Heerlijk om met kinderen te spelen. En tijdens de lunch ga je bij een van de strandhutjes zitten waar ze verse vis verkopen terwijl de kinderen gewoon doorspelen. Ideaal!

Francesca Kookt_culinaire gezinsvakantie algarve_3

2. Vriendelijkheid

De Portugezen zijn bijzonder vriendelijk en zeker voor kinderen. Tijdens onze grote vakantie van 3 weken hebben wij alleen maar positieve ervaringen gehad. Alles werd in het werk gesteld om het onze peuter naar de zin te maken. En als ons kind blij is, zijn wij ook blij. Dat hebben ze goed begrepen daar 😉

3. Leuke dingen doen

De Algarve is een en al sfeer met de authentieke dorpjes, kronkelwegen, pittoreske huisjes en prachtige natuur. Niks geen grote all inclusive resorts waarbuiten er eigenlijk niet veel meer te doen is. Hier kun je echt op stap gaan. Zo is autohuur voordelig en zijn de wegen heel goed. Dus huur lekker een auto en ontdek alle mooie plekjes in de Algarve. Voor kinderen is er ontzettend veel te doen. Mooie speeltuinen, waterparken, jungle safari’s, wandelen en waterratten komen volledig aan hun trekken met het grootste zwembad van de Algarve: de zee.

Francesca Kookt_culinaire gezinsvakantie algarve_4

4. Chillen

Ik kom echt tot rust in de Algarve. Het leven is daar ontspannen en dat word je dan vanzelf ook. Rustig ontbijten, beetje zwemmen, stukje lopen en wat inkopen doen, lunchen en dan lekker een siësta doen samen met je kind. Heerlijk!

5. Zon, zon en nog eens zon!

En laat ik het weer niet vergeten. Want dat is helemaal te gek in de Algarve. In de zomer kom je als zonaanbidder volledig aan je trekken met temperaturen boven de 30 graden. Maar ook het voor- en najaar zijn ideaal om met kleine kinderen op vakantie te gaan. Zo waren wij er in oktober op vakantie en hebben we temperaturen gehad tussen de 20 en 27 graden. En daarvoor hoef je maar 3,5 uur te vliegen!

Francesca Kookt_culinaire gezinsvakantie algarve_5

Zo’n vakantie naar de Algarve, wat kost dat nou?

Ik hoor nog wel eens in mijn omgeving dat men denkt dat Portugal erg duur is om op vakantie te gaan. Maar dat valt echt wel mee. Om je een idee te geven. In de zomervakantie reis je al vanaf € 1.375,- totaal met 2 volwassenen en 1 kind naar Manta Rota in de Algarve. Dat is voor een 8-daagse reis inclusief vlucht, transfers en accommodatie. In het voor- en naseizoen reis je vanaf € 799,- totaal met 2 volwassenen en 1 baby naar Monte Gordo in de Algarve. Ook voor een 8-daagse reis inclusief vlucht, transfers en accommodatie. Bijvoorbeeld naar Dunamar, waar wij zo fan van zijn. Over de kosten van het eten hoef je je in de Algarve ook niet zo druk te maken, want het is daar echt nog goedkoop.

Wil je ook een gezinsvakantie in de Algarve vieren deze zomer? Of in de lente of herfst? Neem dan eens contact op met Primavera Reizen, zij zijn de Portugal specialist en regelen je reis tot in de puntjes. En dat mag ik inmiddels wel zeggen na 3 heerlijke vakanties 🙂

Dit is een gesponsord artikel waar ik niet voor betaald heb gekregen. Ja, dat doe ik ook weleens.
Omdat ik er zo enthousiast over ben en dan deel ik het graag met jullie 🙂

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)