Gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat

Dit is zo’n typisch gerecht voor de maandag. Vegetarisch, snel te bereiden, lekker voor het hele gezin en je wordt er blij van. Tenminste, ik word altijd heel erg blij van gnocchi.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr gnocchi (bijvoorbeeld van DeCecco)
  • 2 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 gr bladspinazie
  • 1 blik (400 gr) pomodorini of blokjes tomaat
  • 1 potje (150 gr) zongedroogde tomaat, uitgelekt en grofgehakt
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • om te serveren: geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

2. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook in 2 el olijfolie. Voeg de spinazie toe in delen totdat deze geslonken is en roer het blik pomodorini erdoor. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

3. Schep de stukjes zongedroogde tomaat erdoor en breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Roer de gnocchi door de saus, verwarm en serveer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Simpel en lekker, daar hou ik van op de maandagen. Wat zijn jullie favoriete vegetarische recepten voor het begin van de week?

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat”

  1. Klinkt heel erg lekker! Ga ik dit weekend proberen met verse knoflook en de semi gedroogde tomaatjes die ik nog heb liggen 🙂

  2. Heerlijk recept. Wij hebben alleen de gnocchi lekker gebakken, buitenkant wat bruin gebakken, worden ze heerlijk krokant. Deze gaan we denk ik vaker eten

  3. Oh dit lijkt me heerlijk! Ik heb pas één keer gnocchi gemaakt, maar die was heel zanderig en totaal niet lekker. Daarna heb ik het nooit meer gedurfd. Geen idee of ik wellicht iets fout gedaan heb? Was een geel/blauwe verpakking. Ik wil het wel nog eens proberen. Ben alleen niet van het vegetarische, dus wellicht dat ik er nog iets van gehakt of kip bij zou kunnen doen?