Gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella

Op een doordeweekse avond wil je wel lekker en gezond eten, maar niet te lang in de keuken staan. Dan is dit overheerlijke recept ideaal! Heerlijke pure smaken van pesto en tomaat, gecombineerd met romige mozzarella en natuurlijk gnocchi. Ik krijg alweer trek in deze gnocchi met pesto als ik eraan denk.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1/2 plantje basilicum, alleen de blaadjes
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas + extra voor garneren
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 500 gr gnocchi (bijvoorbeeld van De Cecco)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 75 gr rucola
  • 1 bol buffelmozzarella

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Meng de blaadjes basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. In de pesto gaat nu minder olijfolie en geen knoflook, omdat deze straks samen met de knoflook wordt gebakken.

2. Kook de gnocchi in 2 minuten gaar in ruim kokend water en giet af.

3. Verhit een hapjespan en bak de knoflook in een scheutje olijfolie totdat deze zacht is. Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee.

4. Schep de pesto erdoor en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

5. Schep als laatst de gnocchi door de saus en warm kort door.

6. Leg een bedje van rucola op een bord en schep daar een portie gnocchi op. Scheur de mozzarella in stukken en strooi samen met krullen Parmezaanse kaas over de gnocchi. Garneer met blaadjes basilicum en serveer.

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella”