Wat je gaat doen
Bereiding: 20 minuten
1. Meng de blaadjes basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. In de pesto gaat nu minder olijfolie en geen knoflook, omdat deze straks samen met de knoflook wordt gebakken.
2. Kook de gnocchi in 2 minuten gaar in ruim kokend water en giet af.
3. Verhit een hapjespan en bak de knoflook in een scheutje olijfolie totdat deze zacht is. Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee.
4. Schep de pesto erdoor en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
5. Schep als laatst de gnocchi door de saus en warm kort door.
6. Leg een bedje van rucola op een bord en schep daar een portie gnocchi op. Scheur de mozzarella in stukken en strooi samen met krullen Parmezaanse kaas over de gnocchi. Garneer met blaadjes basilicum en serveer.
Ik heb wel de pijnboompitten eerst geroosterd. Leek me lekkerder.
Mijn zoon en Ik vonden het heerlijk!
Ik vond het heerlijk..tussen de rucola en de gnocchi heb ik nog gemarineerde, gegrilde courgette gedaan. Was een goede combi
Klinkt goed!