Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Dit recept heb ik vorige week uit de Allerhande gehaald. Ik was even een dag inspiratieloos (ja, zelfs ik heb daar wel eens last van) en was gecharmeerd van de foto en de ingredienten. En de melding dat dit een kids favoriet is, sprak me ook aan. Want die avond …

Dit recept heb ik vorige week uit de Allerhande gehaald. Ik was even een dag inspiratieloos (ja, zelfs ik heb daar wel eens last van) en was gecharmeerd van de foto en de ingredienten. En de melding dat dit een kids favoriet is, sprak me ook aan. Want die avond dineerden mijn peuter en ik samen. Dit vegetarische recept voor gnocchi uit de oven met paddenstoelen is zo gemaakt en smaakt heerlijk. Lekkere aardse smaken bij elkaar, ik werd er blij van. En die peuter van me ook┬á dus de lieve mensen van Allerhande hadden geen woord gelogen. Ik heb nog wel een paar dingen getweakt aan het recept, maar ja what else is new ­čÖé

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr gnocchi
– 200gr vegetarische vervanger voor spekreepjes
– 2 sjalotten
– 1 teentje knoflook
– 300gr paddenstoelen naar keuze (stevige soorten)
– 25gr bloem
– 1 blik artisjokharten (uitgelekt)
– 200ml kookroom light
– blaadjes van 10 takjes basilicum
– 10 cherrytomaten
– geraspte Parmezaanse kaas
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– zwarte peper

Wat je gaat doen

Kook de gnocchi 2 minuten in kokend water met zout en laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de vegetarische spekreepjes krokant in een hapjespan, schep daarna op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Hak in de tussentijd de sjalotten en knoflook fijn en snijd de paddenstoelen grof in twee├źn.

Verwarm een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan en fruit hierin de sjalot met knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 3 minuten. Voeg daarna de bloem toe, roer dit goed door en bak nog 2 minuten mee. Halveer in de tussentijd de artisjokharten en voeg deze samen met de room toe aan de pan. Laat dit nog 2 minuten zachtjes pruttelen en zet daarna het vuur uit.

Hak de blaadjes van de basilicum fijn en halveer de cherry tomaten. Schep deze samen met de gnocchi en vegetarische spekreepje door de paddenstoelen. Breng op smaak met zeezout en gemalen zwarte peper.

Schep alles over in een ovenschaal en rasp hier royaal Parmezaanse kaas over. Zet de schaal 20-25 minuten in de voorverwamde oven totdat je een mooi bruin laagje hebt.

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen_3

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer