Gnocchi uit de oven met venkel en wortel

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal voor de maandag, geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr wortel of winterpeen
  • 1 venkel
  • bakolijfolie
  • zout
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met basilicum (bijvoorbeeld van Cirio of Mutti)
  • 500 gr gnocchi (uit de supermarkt is mijn favoriet van De Cecco)
  • zwarte peper
  • 1 blok Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 – 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
  2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Rasp de wortel en venkel fijn in de keukenmachine of met een handrasp.
  3. Verhit een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook in 1 el bakolijfolie met een snuf zout. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de gnocchi, wortel en venkel erdoor. Laat dit circa 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  4. Schep het geheel over in de ovenschaal en rasp hier een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Zet 15 – 20 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een bruin korstje heeft gekregen.

Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.  

 

Zoals je kunt zien was dit niet het enige wat ik serveerde. Terwijl de schaal in de oven stond bakte ik nog 250 gr paddenstoelenmix (grof gehakt) in een koekenpan met een scheutje bakolijfolie, een uitgeperst teentje knoflook, zout, peper en wat verse tijm. Daar kun je naar wens ook nog wat stukjes worst aan toevoegen en mee bakken, maar dit gerecht leent zich er perfect voor om vegetarisch te eten. Maar omdat ik deze avond veel verschillende mensen (met wensen) aan tafel had zitten, maakte ik verschillende dingen. Klinkt vast bekend ;-).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Hoofdgerecht recepten, Pasta en risotto recepten.gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas, een vegetarisch recept

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gnocchi uit de oven met venkel en wortel”