5 van 2 stemmen

Gnocchi uit de oven met venkel en wortel

35 minuten
Hoofdgerecht
Oven

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal …

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal voor de maandag, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr wortel of winterpeen
  • 1 venkel
  • bakolijfolie
  • zout
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met basilicum, bijvoorbeeld van Cirio of Mutti
  • 500 gr gnocchi, uit de supermarkt is mijn favoriet van De Cecco
  • zwarte peper
  • 1 blok Parmezaanse kaas

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
  • Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Rasp de wortel en venkel fijn in de keukenmachine of met een handrasp.
  • Verhit een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook in 1 el bakolijfolie met een snuf zout. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de gnocchi, wortel en venkel erdoor. Laat dit circa 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  • Schep het geheel over in de ovenschaal en rasp hier een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de bovenkant een bruin korstje heeft gekregen.
  • Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 20 minuten, oven 15-20 minuten.
  • Tip: voeg ook eens wat plakjes mozzarella toe voordat de schaal in de oven gaat.  

 

Zoals je kunt zien was dit niet het enige wat ik serveerde. Terwijl de schaal in de oven stond bakte ik nog 250 gr paddenstoelenmix (grof gehakt) in een koekenpan met een scheutje bakolijfolie, een uitgeperst teentje knoflook, zout, peper en wat verse tijm. Daar kun je naar wens ook nog wat stukjes worst aan toevoegen en mee bakken, maar dit gerecht leent zich er perfect voor om vegetarisch te eten. Maar omdat ik deze avond veel verschillende mensen (met wensen) aan tafel had zitten, maakte ik verschillende dingen. Klinkt vast bekend ;-).

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)