Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

Bagel met wilde Alaska zalm, zoetzure venkel en roomkaas

Samenwerking – Er zijn een handjevol gerechten die ik met enige regelmaat opnieuw bestel als ik buiten de deur lunch. Een bagel met zalm is er absoluut een van, maar dan wel als ik op de kaart zie staan dat ze ‘m bereiden met wilde gerookte zalm. Qua smaak is

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen. Nog lekkerder wordt de salade als je wat granaatappelmelasse (van Souq) of

Bouillabaisse met rouille, citroenboter en toast

Wat ik helemaal niet wist, maar onlangs ontdekte, is dat de oorspronkelijke bouillabaisse uit de Provence helemaal geen vissoep is. Wel was het een gerecht van hele gekookte vissen. De bouillon die daar vanaf kwam was een bijproduct dat veelal als voorgerecht werd gegeten. Tegenwoordig staat bouillabaisse op de kaart

Salade met parelcouscous, broccoli en serranoham

In de categorie maaltijdsalades heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie! Namelijk een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel, feta, amandelen en serranoham. Een geweldig samenspel, vooral in combinatie met de dressing van granaatappelazijn en olijfolie extra vergine. Wij hebben er goed van gesmuld vlak voor mijn

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Vegetarische paella: lekker snel voor doordeweeks

Als ik ergens blij van word, is het een grote pan paella. Alleen al door hoe het gerecht eruitziet. Vrolijke kleuren die versterkt worden door partjes citroen en wat fijngehakte peterselie als garnering. En natuurlijk de smaak… rijk, kruidig, romig, met hinten van saffraan en het frisse van de citroen.

Gnocchi uit de oven met venkel en wortel

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal

Salade met warmgerookte zalm

Van die salades die standaard in je repertoire horen, omdat ze makkelijk te bereiden zijn en vol smaak zitten. Dit is er eentje van. Met als basis de warmgerookte zalm van mijn visboer. Je mag het van mij ook zelf roken, maar dan is het makkelijke en snelle er een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca