Grape tonic mocktail met een vleugje jeneverbes

De feestmaand is vol aan de gang en ik ga ook nog even lekker door met het maken van heerlijke mocktails voor de feestdagen die voor de deur staan. Vandaag deel ik met jullie mijn grape tonic mocktail met druivensap, tonic, grapefruit en een vleugje jeneverbes. Wat een geweldige combinatie werd dit, vooral de jeneverbes is de ster in deze mocktail. Die geeft net dat beetje pit waardoor een mocktail, wat mij betreft, een volwassen drankje wordt voor tijdens een kerstborrel of als aperitief en waarbij je de alcohol absoluut niet mist. En ziet ‘ie er ook niet geweldig feestelijk uit? Hieronder vind je het recept waarbij ik ook een aantal bijpassende hapjes tip. Zo ben je in één keer klaar.

Kijk hier voor meer mocktail recepten.

Wat je nodig hebt

  • ijsblokjes
  • druivensap
  • 1 blikje Royal Club Tonic with a hint of Grapefruit
  • jeneverbessen
  • kleine partjes grapefruit
  • gehalveerde druiven
  • feestelijk prikkertje

Wat je gaat doen voor de Grape Tonic Mocktail

Bereiding: 5 minuten

Voor 1 mocktail: neem een mooi cocktailglas en meng voor de helft met ijsblokjes. Schenk hier 1 deel druivensap en 3 delen tonic over. Voeg 4 jeneverbessen toe. Rijg 3 partjes grapefruit en 3 gehalveerde druiven om en om aan het prikkertje en roer hiermee de mocktail rustig door. Serveer direct.

Hapje voor erbij? Maak dan deze quiche met rucola, oude kaas en druiven of deze feestelijk gepimpte kaasplank.

Geniet van dit heerlijke grape tonic mocktail recept tijdens de borrel of als aperitief. En laat me zeker even weten wat je ervan vond, ik ben benieuwd!

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Grape tonic mocktail met een vleugje jeneverbes”

Reacties zijn gesloten.