Groene asperges en aardappeltjes uit de oven

Dit recept is heel makkelijk om te maken en het resultaat smaakt overheerlijk! Ik maakte deze groene asperges en aardappeltjes laatst bij deze tagliata met balsamicostroop en dat was een zalige combi.

Maar je kunt ‘m ook heel goed serveren bij geroosterde kip of gebakken vis, een multifunctioneel bijgerecht dus. Gebruik hiervoor wel voorgegaarde schijfjes aardappel, want anders heeft de aardappel meer tijd nodig dan de groene asperges waardoor die dan weer veel te zacht worden en dat is zonde.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500 gr groene asperges, onderkanten verwijderd
  • 450 gr aardappelschijfjes, voorgegaard
  • bakolijfolie
  • zeezout
  • 75 gr panko
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ tl rozemarijn (vers of gedroogd), fijngehakt
  • zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bekleed een bakblik met bakpapier of vet een grote, platte ovenschaal in. Leg de groene asperges op het bakblik/in de ovenschaal en besprenkel met bakolie en een snuf zout. Smeer de asperges in met je handen.

  3. Verdeel de aardappelschijfjes erover en besprenkel ook deze met bakolie.

  4. Meng de panko met knoflook, rozemarijn, flinke snuf zout en peper in een kommetje en verdeel gelijkmatig over de aardappeltjes.

  5. Zet het bakblik/ovenschaal in de oven en bak 25 – 30 minuten in de oven totdat de groene asperges gaar zijn en de bovenkant goudbruin kleurt.

Ik ben er altijd dol op om groene asperges in de oven of grillpan te bereiden zodat de smaak optimaal blijft. Wat is jullie favoriete bereiding van deze groente? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Groene asperges en aardappeltjes uit de oven”

    1. Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.

      Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!

  1. Heb dit gerecht gisteren gemaakt en het was super lekker en zal het dit seisoen zeker nog een paar keer herhalen.
    Als bijgerecht heb ik er nog een lekkere pangalicious sweet chilli erbij gedaan.

    Groet Sybrand