Dit Italiaanse vleesgerecht is er zo een waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen en toch zet je een feestelijke maaltijd op tafel. Het is namelijk niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamicostroop en Parmezaanse kaas. De naam tagliata stamt af van tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans.
Zorg ervoor dat je kwalitatief goede producten gebruikt, houd je aandacht erbij tijdens het bakken en dan is buon appetito gegarandeerd!
Bij de printvriendelijke versie ontbreekt de bereidingswijze…
Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.
Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!
De tagliata was heerlijk maar te koud van binnen wellicht toch te kort gebakken
Of de kernthermometer niet goed ingesteld
Ik had mooie ossenhaas v slager en moet zaterdag voor 10 p bereiden
Hoe voorkom ik afkoeling tussen uit de pan halen in folie laten rusten snijden op borden dien en opdienen
Of mag t even in hete oven om warm te blijven zonder al te veel doorgaring?
We houden v medium rare
Hi Miriam, dan heb je ‘m inderdaad iets te kort gebakken, hoe lang had je laten rusten in aluminiumfolie? Het stuk ossenhaas voor 10 personen, is dat in 1 stuk? Dan zou ik ‘m namelijk garen in de oven. Eerst rondom aanbakken in de pan en daarna in de oven op 160 graden. Tijd is afhankelijk van hoe groot het stuk is. Daarna nog wel steeds losjes inpakken in aluminiumfolie om te laten rusten voor 10 minuten. De borden waarop je gaat serveren kun je in die tijd voorverwarmen in de oven. Snijd het vlees in delen (rest laat je onder het folie liggen, leg op de warme borden en serveer direct.
In plaats van balsamico dressing mayo met zwarte truffel, groene asperges met pijboompitten on top met parmesaan en wat chertytomaatjes in plakjes, top gerecht, heerlijk!!!
Klinkt als een heel goed plan!
De balsamicosiroop was keihard na schenken over het vlees. Hoe kunnen we dat voorkomen?
Heb je ‘m te lang of te hard laten doorkoken ben ik bang, dan gaat het karamelliseren.Ik heb er even een notitie van gemaakt in het recept.