Tagliata met balsamicostroop en rucola

Dit Italiaanse vleesgerecht is er zo een waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen en toch zet je een feestelijke maaltijd op tafel. Het is namelijk niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamicostroop en Parmezaanse kaas. De naam tagliata stamt af van tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans.

Zorg ervoor dat je kwalitatief goede producten gebruikt, houd je aandacht erbij tijdens het bakken en dan is buon appetito gegarandeerd! 

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 50 ml balsamicoazijn
  • 25 gr suiker
  • 4 goede stukken vlees van 150 – 200 gr per stuk (bijvoorbeeld ribeye, entrecote of kogelbiefstuk), kamertemperatuur
  • bakolijfolie
  • boter
  • 40 gr rucola
  • Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Meng de balsamicoazijn met de suiker en laat circa 15 minuten inkoken tot een siroop.

  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Schenk een scheut olie erin en leg de stukken vlees in de pan. Laat ze aan deze zijde dichtschroeien en keer daarna om. Voeg klontjes boter toe in de pan en laat smelten. Zet het vuur lager en bak (afhankelijk van het type vlees) nog circa 2 minuten per zijde terwijl je het vet uit de pan over het vlees schept.

  3. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze circa 5 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Bestrooi daarna met gemalen zwarte peper en zeezout en snijd in dunne plakken.

  4. Leg op ieder bord een plukje rucola en leg daar de plakjes vlees op. Schenk daar wat van de balsamicostroop (met mate) over en rasp er Parmezaanse kaas grof over.

Serveertips: Serveer de tagliata met vers stokbrood, gebakken aardappeltjes of met groene asperges en aardappeltjes uit de oven die we speciaal bij deze tagliata maakten.

Met deze tagliata met balsamicostroop en rucola zet je met weinig moeite een verrukkelijk gerecht op tafel, laat je ons even weten hoe het gesmaakt heeft? Vinden we leuk!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Tagliata met balsamicostroop en rucola”

    1. Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.

      Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!

  1. De tagliata was heerlijk maar te koud van binnen wellicht toch te kort gebakken
    Of de kernthermometer niet goed ingesteld
    Ik had mooie ossenhaas v slager en moet zaterdag voor 10 p bereiden
    Hoe voorkom ik afkoeling tussen uit de pan halen in folie laten rusten snijden op borden dien en opdienen
    Of mag t even in hete oven om warm te blijven zonder al te veel doorgaring?
    We houden v medium rare

    1. Hi Miriam, dan heb je ‘m inderdaad iets te kort gebakken, hoe lang had je laten rusten in aluminiumfolie? Het stuk ossenhaas voor 10 personen, is dat in 1 stuk? Dan zou ik ‘m namelijk garen in de oven. Eerst rondom aanbakken in de pan en daarna in de oven op 160 graden. Tijd is afhankelijk van hoe groot het stuk is. Daarna nog wel steeds losjes inpakken in aluminiumfolie om te laten rusten voor 10 minuten. De borden waarop je gaat serveren kun je in die tijd voorverwarmen in de oven. Snijd het vlees in delen (rest laat je onder het folie liggen, leg op de warme borden en serveer direct.