Groente pannenkoeken uit Mag ik nog een hapje

Hoe vaak ik al niet gevraagd ben of ik het recept van de groente pannenkoeken uit mijn boek Mag ik nog een hapje met jullie wil delen hier… ontelbaar vaak inmiddels! Nou ben ik de beroerdste niet, dus vandaag is het zover :-). Van deze pannenkoeken gaan de kids echt …

Hoe vaak ik al niet gevraagd ben of ik het recept van de groente pannenkoeken uit mijn boek Mag ik nog een hapje met jullie wil delen hier… ontelbaar vaak inmiddels! Nou ben ik de beroerdste niet, dus vandaag is het zover :-). Van deze pannenkoeken gaan de kids echt smullen, en mama’s en papa’s trouwens ook. Heb ik inmiddels uit betrouwbare bronnen vernomen.

Weet je wat zo fijn is aan dit recept: je hoeft even geen discussie aan te gaan over groenten. Vooral vanaf een jaar of 2 verzinnen ze soms de gekste smoesjes om maar onder de dagelijkse portie groenten vandaan te komen. Strijd erover voeren is niet verstandig, creatief zijn in het verstoppen van de groenten is in deze fase veel slimmer. Zo bedacht ik deze groente pannenkoeken voor mijn zoontje Jessey toen hij liever al zijn groentes tegen de muur gooide dan in zijn mond. En het werkte, halleluja.

Wees creatief in het type groente dat je erin verwerkt. En gebruik ook je restjes goed. Zo zou ik in deze pannenkoeken ook prima broccoli, pompoen, knolselderij, bloemkool, paprika, et cetera verwerken. Probeer ook eens bladgroenten uit het seizoen. Zoals postelein of raapstelen. Reageert je kind goed op de groente pannenkoeken? Varieer dan met wat meer uitgesproken smaken zoals rucola of boerenkool. Harde groenten altijd eerst even blancheren. Of hak ze fijn (denk aan broccoli en bloemkool, alsof je er rijst van maakt) en verwerk daarna.

Wat je nodig hebt voor 8 pannenkoeken

  • 200 gr tarwebloem of volkoren meel
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • optioneel: snufje zout
  • handvol spinazie, grof gehakt
  • 2 wortelen, geraspt
  • 4 el (diepvries) doperwten
  • 50 gr belegen kaas, geraspt
  • boter of olie om in te bakken

Wat je gaat doen

 Bereiding: 30 minuten 

  1. Maak het pannenkoekenbeslag door de bloem/meel, melk, eieren en zout te mengen in een kom. Meng goed met een garde totdat je een klontvrij beslag hebt.
  2. Roer de gehakte spinazie, geraspte wortel, doperwten en geraspte kaas erdoor met een lepel.
  3. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak iedere pannenkoek in een dun laagje vet. De pannenkoek heeft een paar minuten per kant nodig.
  4. Groente pannenkoeken over? Vries ze per stuk in en piep ze voor het serveren nog even op in de oven. Ook een erg lekker hapje in de lunchbox van oudere kinderen.

Recept: Francesca (uit Mag ik nog een hapje?), Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)