Groenten muffins

In reactie op de vraag van mensen wat ik voor gerechten zou gaan maken met de kinderen tijdens de Kids Food Experience kreeg ik nog wel eens wat rare blikken toen ik het over groenten muffins had. Er waren mensen die dachten dat ik zoete muffins met groenten ging bakken. …

In reactie op de vraag van mensen wat ik voor gerechten zou gaan maken met de kinderen tijdens de Kids Food Experience kreeg ik nog wel eens wat rare blikken toen ik het over groenten muffins had. Er waren mensen die dachten dat ik zoete muffins met groenten ging bakken. Nee, natuurlijk niet jongens. Gewoon lekkere hartige muffins waarin heel veel groenten zijn verstopt. Waarmee je, hopelijk, zelfs de meest kritische jonge groentenhaters stiekem toch aan de groenten krijgt.

Groenten muffins_1

Heel eerlijk. Nee, ik kreeg niet alle kids ermee aan de groenten. Maar wel een hele hoop, en ze hebben allemaal geproefd. En dat is nou precies die eerste stap waar het allemaal begint. Vandaag een hapje en morgen misschien wel twee. En in de tussentijd blijf ik gewoon groenten muffins bakken. Want ze zijn me toch lekker!

Wat je nodig hebt voor 12 muffins

– 60 gram boter
– 1/2 courgette
– 4 wortels
– 200 gram doperwten (verse zijn het lekkerst, maar uit de diepvries mag ook)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 120 gram (jong-belegen) kaas, geraspt
– 3 eieren
– 50ml melk
– peper & zout

Wat je gaat doen

Smelt de boter zachtjes in een pannetje en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffin bakvorm met papieren muffin bakjes en vet deze in. Dit werkt het handigste met bakspray.

Rasp de courgette en wortels fijn in de keukenmachine en meng dit met de doperwten.

Meng het bakmeel met de geraspte kaas en roer de groenten erdoor. Klop de eieren los met de melk en boter en breng goed op smaak met peper en zout. Schep het eiermengsel daarna door de rest. Goed mengen totdat je een wat plakkerig mengsel overhoudt.

Groenten muffins_zelf maken_2

Schep ieder muffinbakje voor driekwart vol en schuif daarna de muffinvorm in de oven. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar en ze een bruin korstje hebben.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)