1 van 3 stemmen

Grote garnalensalade met dille

45 min
Lunch
Makkelijk

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die …

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die verse. En die gebruikte ik voor deze grote garnalensalade met dille.

salade met grote garnalen en dille 1

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook, wij houden ervan, maar vind je het teveel doe er dan gewoon 2 of 3, grof gehakt
  • 1 rode peper zaadlijst verwijderd, grof gehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gr ASC tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 zak jonge bladsla melange
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 3 takjes verse dille, blaadjes fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • Meng de knoflook, rode peper en zonnebloemolie in een hakmolentje of keukenmachine en pureer fijn. Meng dit met de garnalen in een kom en zet een half uur in de koelkast om te marineren.
  • Bak daarna de garnalen in een hete koekenpan voor een paar minuten tot ze net roze zijn geworden. Schep uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de rest van de marinade toe aan de pan samen met de olijfolie en rode wijnazijn. Klop door elkaar terwijl je het verwarmt.
  • Maak de borden op met een hand van de bladsla. Schep de garnalen op de sla en sprenkel de dressing erover. Garneer met dille en partjes limoen.

Notities

  • Dit recept is voor 2 personen als lunch of lichte avondmaaltijd of 4 personen als voorgerecht.
  • Marineren: 30 minuten + Bereiding: 15 minuten

Dit gerecht smaakt ook heel lekker in combinatie met een couscoussalade of met deze roergebakken spinazie met spitskool.

Recept: Francesca, Fotografie: Shutterstock

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)