Ham & kaas ontbijtrolletjes

Het is nu echt bijna Kerst! Misschien gaan jullie vandaag nog de laatste boodschappen of kerstcadeautjes inkopen, of liggen jullie net als wij een beetje op de bank met chocomel, kerstkransjes en Netflixen. Wat ik wel zeker weet is dat we morgen (bijna) allemaal kerstontbijt hebben met elkaar. Daarom krijgen jullie als laatste recept voor de kerstdagen nog een heerlijk ontbijtrecept voor ham & kaas ontbijtrolletjes.

Voor deze ontbijtrolletjes heb ik de lekkerste Serranoham en jonge boerenkaas gebruikt, waardoor de smaak alleen nog maar beter is geworden. Je kunt ze eventueel vanmiddag al maken en bakken. Morgenochtend zet je de schaal dan nog even in de oven om op te warmen. Maar het allerlekkerst zijn ze wel als je ze op de ochtend zelf maakt en zoveel tijd kost je dat echt niet.

Fijne kerstdagen, lieve allemaal!

Wat je nodig hebt voor 10 stuks

  • bakolijfolie
  • 1 rol koelvers pizzadeeg (bijvoor­beeld van Tante Fanny)
  • 75 gr Serranoham, in dunne plakjes
  • 6 plakken jonge boerenkaas
  • 2 tl gedroogde oregano

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 15 – 18 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en vet een niet al te grote ovenschaal licht in met bakolijfolie.
  2. Rol het pizzadeeg uit en beleg deze gelijkmatig met de Serranoham en plakken kaas, houd daarbij een randje aan de bovenkant vrij. Strooi er wat gedroogde oregano over en rol daarna in de lengte op.
  3. Snijd 10 rolletjes van het opgerolde pizzadeeg en leg deze naast elkaar in de ovenschaal met de snijkanten naar boven.
  4. Bestrijk de bovenkanten licht met bakolijfolie en strooi er nog wat oregano over.
  5. Bak de ontbijtrolletjes 15 – 18 minuten in de oven tot de rolletjes gaar en de bovenkanten goudbruin van kleur zijn.

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Ham & kaas ontbijtrolletjes”