Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Samenwerking – Vorige week kreeg ik zo’n leuk nieuws. Voordat ik in de auto stapte om een waterproeverij in Spa te geven, werd de officiële top 3 bekend gemaakt van de jurering en mijn smaak met ananas en gember zit erbij. Te gek! Ik was er al enorm enthousiast over tijdens mijn eigen ontwikkeling (meer daarover lees je hier) en ik vind het een eer dat de ‘waterexperts’ van Spa er hetzelfde over denken na de jurering.

Maar goed, er is dus een top 3. Alhoewel ik hartstikke bevooroordeeld ben, vind ik de andere smaken ook erg fijn. Naast Pineapple-Ginger zitten ook Strawberry-Basil en Watermelon-Kiwi in de finale. Jullie gaan uiteindelijk bepalen welke smaak er straks in de winkels komt te liggen! Door hier te klikken, kun je heel makkelijk stemmen en daarmee maak je (ook in deze ronde) kans op een heerlijk weekendje voor 2 personen naar de bron van Spa in België. Ik zou het gewoon doen!

Feestelijk hapje voor als de Pineapple-Ginger wint

Had ik al gezegd dat ik bevooroordeeld ben? Nou, precies daarom heb ik vast een feestelijk gerechtje bedacht dat perfect combineert met de Pineapple-Ginger smaak. Dit hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave is ontzettend makkelijk om te maken en geweldig lekker. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉

Hier hoort nog wel een kleine toelichting bij, want het hapje is niet door mezelf bedacht. Een van mijn leukste fans Menno wilde heel graag een hapje maken met mijn Surinaamse kip en stuurde me een bericht met de vraag of ik hem wilde helpen. Ik voegde er een cassave chipje aan toe als ‘toastje’ en daarmee ging hij aan de slag. Tijdens de lancering van het Barbecuemagazine roosterde hij de kip op de barbecue en maakte er daarna de hapjes mee. Met wat atjar, madame jeanette piccalilly en cress. Geweldig leuk vond ik het toen ik van hem de foto’s toegestuurd kreeg en iedereen vond ze zalig. Zoveel creativiteit moet ik natuurlijk met jullie delen en maakte ik mijn eigen versie van het hapje.

Dit heb je nodig voor 16 hapjes

 • ½ ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 klein, vierkant Maggiblokje, verkruimeld (of vervang door zout)
 • ½ tl laospoeder
 • ¼ tl pimentpoeder
 • ¼ tl five spices-poeder
 • 2 el zoete ketjap
 • 2 el sojasaus
 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 (circa 200 gr) kippendijen
 • 1 zak cassave chips
 • 1 potje piccalilly (bijvoorbeeld van Kesbeke)
 • 1 bakje cressen (bijvoorbeeld broccocress)

Wat je gaat doen

Bereiden: 30 minuten + Marineren: 1 uur

1. Maal of hak de ui en knoflook helemaal fijn. Meng in een schaal met het verkruimelde Maggiblokjes alle specerijen, ketjap, sojasaus en olie.

2. Leg de kippendijen in de schaal, smeer goed in met je handen (daarna wel goed je handen wassen), dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren. Langer mag altijd, korter liever niet.

3. Grill de kippendijen daarna in circa 10 – 12 minuten gaar in een grillpan zonder vet. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd daarna in dunne reepjes.

4. Verdeel 16 cassave chipjes op een schaal en leg op ieder chipje wat reepjes kip. Maak af met een lepeltje piccalilly en wat blaadjes cress.

Tip: Hou je van pit, meng de piccalilly dan eerst met een subtiele hoeveelheid madame jeanette peper/sambal.

5. Serveer de hapjes direct, want anders worden de cassave chipjes zacht. Voordeel is dat je alles al kunt voorbereiden dus het afmaken kan makkelijk op het laatste moment.

6. Vergeet niet om er gekoelde Spa Touch Of Pineapple-Ginger bij te serveren. Oh nee wacht, die moet eerst nog even winnen. Nou, ga dan nu maar even voor de Spa Touch Of Grapefruit ;-).

Stem op jouw favoriete smaak en maak kans op een weekend voor 2 personen naar de bron van Spa in België!

Ik schreef het hierboven al: jullie bepalen uiteindelijk welke achtste smaak van Spa Touch Of straks echt in de winkels komt te liggen. Je stem uitbrengen doe je hier op de actiesite en daarmee maak je kans op een weekendje weg naar de bron van Spa. Gewoon even doen, het is zo gepiept!

Recept: Francesca (met een beetje hulp van Menno), Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Spa. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave”

  1. Hi Ria, de nieuwsbrief is helemaal gratis! Je kunt je daarvoor inschrijven via het zwarte blok aan de rechterkant (of onderaan op mobiel).

 1. Hoi,

  Serveer je de kip warm of koud?
  Want er staat direct serveren maar ook dat je alles kan voorbereiden…
  Ik hoor graag van je.
  Vriendelijke groet,
  Raoul

Reacties zijn gesloten.