4.10 van 10 stemmen

Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

1 uur 30 minuten
Hapje
Surinaams

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉 Hier hoort nog wel een …

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉

Hier hoort nog wel een kleine toelichting bij, want het hapje is niet door mezelf bedacht. Een van mijn leukste fans Menno wilde heel graag een hapje maken met mijn Surinaamse kip en stuurde me een bericht met de vraag of ik hem wilde helpen. Ik voegde er een cassave chipje aan toe als ‘toastje’ en daarmee ging hij aan de slag. Tijdens de lancering van het Barbecuemagazine roosterde hij de kip op de barbecue en maakte er daarna de hapjes mee. Met wat atjar, madame jeanette piccalilly en cress. Geweldig leuk vond ik het toen ik van hem de foto’s toegestuurd kreeg en iedereen vond ze zalig. Zoveel creativiteit moet ik natuurlijk met jullie delen en maakte ik mijn eigen versie van het hapje.

Ingrediënten

 • ½ ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 klein vierkant Maggiblokje, verkruimeld (of vervang door zout)
 • ½ tl laospoeder
 • ¼ tl pimentpoeder
 • ¼ tl five spices-poeder
 • 2 el zoete ketjap
 • 2 el sojasaus
 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 (circa 200 gr) kippendijen
 • 1 zak cassave chips
 • 1 potje piccalilly, bijvoorbeeld van Kesbeke
 • 1 bakje cressen, bijvoorbeeld broccocress

Aan de slag!

 • Maal of hak de ui en knoflook helemaal fijn. Meng in een schaal met het verkruimelde Maggiblokjes alle specerijen, ketjap, sojasaus en olie.
 • Leg de kippendijen in de schaal, smeer goed in met je handen (daarna wel goed je handen wassen), dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren. Langer mag altijd, korter liever niet.
 • Grill de kippendijen daarna in circa 10 - 12 minuten gaar in een grillpan zonder vet. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd daarna in dunne reepjes.
 • Verdeel 16 cassave chipjes op een schaal en leg op ieder chipje wat reepjes kip. Maak af met een lepeltje piccalilly en wat blaadjes cress.
 • Tip: Hou je van pit, meng de piccalilly dan eerst met een subtiele hoeveelheid madame jeanette peper/sambal.
 • Serveer de hapjes direct, want anders worden de cassave chipjes zacht. Voordeel is dat je alles al kunt voorbereiden dus het afmaken kan makkelijk op het laatste moment.
 • Vergeet niet om er gekoelde Spa Touch Of Pineapple-Ginger bij te serveren. Oh nee wacht, die moet eerst nog even winnen. Nou, ga dan nu maar even voor de Spa Touch Of Grapefruit ;-).

Notities

 • Met dit recept maak je 16 hapjes.
 • Bereiden: 30 minuten + Marineren: 1 uur.

Recept: Francesca (met veel hulp van Menno), Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)