Samenwerking – Vorige week kreeg ik zo’n leuk nieuws. Voordat ik in de auto stapte om een waterproeverij in Spa te geven, werd de officiële top 3 bekend gemaakt van de jurering en mijn smaak met ananas en gember zit erbij. Te gek! Ik was er al enorm enthousiast over tijdens mijn eigen ontwikkeling (meer daarover lees je hier) en ik vind het een eer dat de ‘waterexperts’ van Spa er hetzelfde over denken na de jurering.
Maar goed, er is dus een top 3. Alhoewel ik hartstikke bevooroordeeld ben, vind ik de andere smaken ook erg fijn. Naast Pineapple-Ginger zitten ook Strawberry-Basil en Watermelon-Kiwi in de finale. Jullie gaan uiteindelijk bepalen welke smaak er straks in de winkels komt te liggen! Door hier te klikken, kun je heel makkelijk stemmen en daarmee maak je (ook in deze ronde) kans op een heerlijk weekendje voor 2 personen naar de bron van Spa in België. Ik zou het gewoon doen!
Feestelijk hapje voor als de Pineapple-Ginger wint
Had ik al gezegd dat ik bevooroordeeld ben? Nou, precies daarom heb ik vast een feestelijk gerechtje bedacht dat perfect combineert met de Pineapple-Ginger smaak. Dit hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave is ontzettend makkelijk om te maken en geweldig lekker. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉
Hier hoort nog wel een kleine toelichting bij, want het hapje is niet door mezelf bedacht. Een van mijn leukste fans Menno wilde heel graag een hapje maken met mijn Surinaamse kip en stuurde me een bericht met de vraag of ik hem wilde helpen. Ik voegde er een cassave chipje aan toe als ‘toastje’ en daarmee ging hij aan de slag. Tijdens de lancering van het Barbecuemagazine roosterde hij de kip op de barbecue en maakte er daarna de hapjes mee. Met wat atjar, madame jeanette piccalilly en cress. Geweldig leuk vond ik het toen ik van hem de foto’s toegestuurd kreeg en iedereen vond ze zalig. Zoveel creativiteit moet ik natuurlijk met jullie delen en maakte ik mijn eigen versie van het hapje.
Ik zou heel graag de nieuwsbrief ontvangen is het dat gratis de
Hi Ria, de nieuwsbrief is helemaal gratis! Je kunt je daarvoor inschrijven via het zwarte blok aan de rechterkant (of onderaan op mobiel).
Hoi,
Serveer je de kip warm of koud?
Want er staat direct serveren maar ook dat je alles kan voorbereiden…
Ik hoor graag van je.
Vriendelijke groet,
Raoul
kan beide