Hartige mini kliekjestaarten met stoofvlees en meer

De dag na Kerst wil het nog weleens voorkomen dat er wat kliekjes te vinden zijn in de koelkast. In huize Kookt in ieder geval wel ;-). En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben! Ik maakte namelijk mini kliekjestaarten met stoofvlees. Maar daar kun je nog …

De dag na Kerst wil het nog weleens voorkomen dat er wat kliekjes te vinden zijn in de koelkast. In huize Kookt in ieder geval wel ;-). En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben! Ik maakte namelijk mini kliekjestaarten met stoofvlees. Maar daar kun je nog veel meer kliekjes aan toevoegen. Vandaag vertel ik jullie precies hoe je deze maakt en dat is ontzettend simpel.

Dus hop: duik je koelkast in en maak wat van deze heerlijke kliekjestaarten voor vanavond! Serveer ze op een borrelplank met bijvoorbeeld overgebleven cranberrycompote, kaasjes, toastjes, smeersels, olijven en meer en je hebt een heerlijke ‘derde Kerstdag’ borrelplank.

Wat je nodig hebt voor circa 4 mini kliekjestaarten

  • kliekjes natuurlijk (denk aan overgebleven stoofvlees, geroosterde groenten, aardappels, kliekjes geplozen kalkoen of kip, verse kruiden en geraspte kaas)
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 – 20 minuten + Oven: 15 – 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vul 4 kleine ovenschaaltjes met bijvoorbeeld:

– Kliekjes stoofvlees met een topping van geroosterde groenten

– Kliekje aardappels (gekookt, gebakken, gepureerd) met een topping van stoofvlees

– Kliekje kalkoen of kip met geroosterde groenten en kruiden

– Kliekje vlees met groenten wat je eerst even gebakken of gestoofd hebt met bouillon of jus

– Kliekje kip of kalkoen die je eerst even hebt laten sudderen in slagroom in combinatie met wat ui, knoflook en kruiden

  1. Dek de ovenschaaltjes af met een vel bladerdeeg. Snijd ze even in met een scherp mes zodat ze niet bol gaan staan in de oven. Kwast ze in met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over als je die over hebt.
  2. Zet de ovenschaaltjes 15 – 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant en goudbruin is en serveer direct uit de oven.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer