Zo verspil je nooit meer een citroen

De felgele en frisse citroen is een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik heb altijd wel een paar biologische citroenen in huis. Het sap geeft een friszuur accent aan soepen en curry’s. Ik voeg plakjes toe aan mijn dagelijkse waterkan met soms wat verse kruiden. Ik gebruik het

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

Zo verspil je nooit meer brood

Brood is een van de meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Volgens Samen Tegen Voedselverspilling worden wekelijks 60 miljoen boterhammen verspild, wat circa 4 boterhammen per persoon is. Of zoals ik het onlangs bij het Voedingscentrum las: dat huishoudens wekelijks zo’n 2 miljoen kilo aan diverse broodsoorten van de afvalbak kunnen

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Slim koken uit je voorraadkast en met kliekjes

Vandaag ga ik jullie helpen met mijn tips om slim te koken uit je voorraadkast en met kliekjes! Een artikel wat ik geschreven heb vanuit mijn eigen jarenlange ervaring. Meestal kook ik namelijk niet vanaf een recept, maar gebaseerd op wat ik nog in huis heb (en daar komt dan

Minder voedsel verspillen? Dit zijn al mijn tips!

Wil jij ook minder voedsel verspillen? Daar ga ik je vandaag mee helpen met mijn 5 beste tips. Lees ze door, pas ze toe op je eigen gezinssituatie en ga het gewoon eens een maand proberen om te kijken hoe het werkt. Bedenk dat minder voedsel verspillen tijd nodig heeft,

Francesca’s Weekmenu #221 – Koken met kliekjes

Deze keer heb ik een heel bijzonder weekmenu voor jullie samengesteld. Want alle gerechten zijn namelijk gebaseerd op kliekjes! Ieder jaar merk ik dat ik slimmer word in het verwerken van kliekjes, naast dat ik standaard minder boodschappen in huis haal. Waardoor onze voedselverspilling drastisch omlaag is gegaan. Naast dat

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Goede voornemens en minder voedsel verspillen

Goede voornemens oftewel doelen die je wilt bereiken in het nieuwe jaar. Sommige mensen hebben steevast ieder jaar een lijstje voor zichzelf. Stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten zijn een paar van die voornemens die iedereen wel kent. Wat ik eigenlijk best wel grappig vind, want als je ieder

Koken met kliekjes – de beste tips

“Ik denk dat je veel mensen kunt inspireren met tips en trucs over kliekjes icm groenten. Vb gezinnen, studenten ed.” Deze inzending op de You’re in Food Charge rubriek kreeg ik van Ry via Twitter. Ik vond dit een heel interessant onderwerp omdat we er dagelijks mee te maken hebben.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)