Brood bewaren: zo verspil je nooit meer brood

Brood is een van de meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Volgens Samen Tegen Voedselverspilling worden wekelijks 60 miljoen boterhammen verspild, wat circa 4 boterhammen per persoon is. Of zoals ik het onlangs bij het Voedingscentrum las: dat huishoudens wekelijks zo’n 2 miljoen kilo aan diverse broodsoorten van de afvalbak kunnen

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Croque Madame van oud stokbrood

Wanneer je in Frankrijk of België een croque bestelt, krijg je (meestal) een zalige tosti voorgeschoteld. Er zijn verschillende varianten en de croque madame is de variant met het gebakken spiegelei boven op de tosti. Met zachte dooier uiteraard, want dat maakt deze croque zo onweerstaanbaar lekker. Mijn mannen thuis

Mediterraanse fried rice van kliekjes groenten

Een van de leukste dingen om te doen, vind ik koken met kliekjes. Iets maken zonder vooropgezet plan kan de lekkerste nieuwe gerechten opleveren. Oké, heel soms niet, maar ook dat hoort erbij ;-). Een aantal succesnummers waarin ik mijn kliekjes graag verwerk zijn soepen, pastasauzen, roerbakschotels en frittata’s. Maar

Slim koken uit je voorraadkast en met kliekjes

Vandaag ga ik jullie helpen met mijn tips om slim te koken uit je voorraadkast en met kliekjes! Een artikel wat ik geschreven heb vanuit mijn eigen jarenlange ervaring. Meestal kook ik namelijk niet vanaf een recept, maar gebaseerd op wat ik nog in huis heb (en daar komt dan

Minder voedsel verspillen? Dit zijn al mijn tips!

Wil jij ook minder voedsel verspillen? Daar ga ik je vandaag mee helpen met mijn 5 beste tips. Lees ze door, pas ze toe op je eigen gezinssituatie en ga het gewoon eens een maand proberen om te kijken hoe het werkt. Bedenk dat minder voedsel verspillen tijd nodig heeft,

Francesca’s Weekmenu #221 – Koken met kliekjes

Deze keer heb ik een heel bijzonder weekmenu voor jullie samengesteld. Want alle gerechten zijn namelijk gebaseerd op kliekjes! Ieder jaar merk ik dat ik slimmer word in het verwerken van kliekjes, naast dat ik standaard minder boodschappen in huis haal. Waardoor onze voedselverspilling drastisch omlaag is gegaan. Naast dat

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Koken met kliekjes – de beste tips

“Ik denk dat je veel mensen kunt inspireren met tips en trucs over kliekjes icm groenten. Vb gezinnen, studenten ed.” Deze inzending op de You’re in Food Charge rubriek kreeg ik van Ry via Twitter. Ik vond dit een heel interessant onderwerp omdat we er dagelijks mee te maken hebben.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca