Havermoutmuffins met abrikozen

Havermout is helemaal hot, we eten het massaal als ontbijt en ik doe daar vrolijk aan mee. Niet omdat het hip & happening is, maar omdat het goed voor me is en ik het echt lekker vind. Het geeft me een goede start van de dag en tot aan de …

Havermout is helemaal hot, we eten het massaal als ontbijt en ik doe daar vrolijk aan mee. Niet omdat het hip & happening is, maar omdat het goed voor me is en ik het echt lekker vind. Het geeft me een goede start van de dag en tot aan de lunch heb ik geen snaaibehoefte meer. Havermoutpap kennen we bijna allemaal en daar kun je eindeloos mee varieren. Maar er kan nog meer met havermout, zoals bijvoorbeeld bakken. Ik maakte al eerder de havermout appeltaartjes als ontbijt en vandaag zijn de havermout muffins aan de beurt. Ideaal als ontbijt of neem het mee naar je werk als tussendoortje. En kinderen zijn hier helemaal gek op, hoe geweldig is het als je ‘s ochtends mag ontbijten met een mini taartje 😉 De muffins kun je makkelijk een dag of 4 bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.

Wat je nodig hebt voor 12 muffins

– 8 gedroogde abrikozen
– 125gr havermout
– 50gr volkorenmeel (tarwebloem of spelt kan ook)
– 1,5tl bakpoeder
– snufje zout
– 2 eieren
– 1el gesmolten boter of olie
– 175ml melk (amandel- of sojamelk kan ook)
– 1tl vanille extract

Francesca Kookt_havermout muffins met abrikozen_2

Wat je gaat doen

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en wel deze 15 minuten in een bakje met lauw water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffinblik met papieren vormpjes en vet deze in, bijvoorbeeld met bakspray.

Meng de havermout, volkorenmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. In een andere kom klop je de eieren los met de boter, melk en vanille extract. Roer de droge ingredienten hierdoor totdat het net gemengd is. Haal de abrikozen uit het bakje, knijp een beetje uit en roer ook door het beslag. Je houdt een iets dikkig beslag over wat nog wel schenkbaar is. Als het nog te droog is dan roer je er nog een beetje melk door.

Schenk het beslag in de 12 vormpjes tot een 1/4 onder de rand. Zet het muffinblik in de oven en bak de muffins in 15-20 minuten gaar. Check of ze gaar zijn door een sateprikker in het midden te steken. Als deze er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)