Samenwerking – Wanneer er bij ons thuis een brunch wordt georganiseerd, domineren de hartige gerechten op tafel. Uiteraard sluiten we heus wel af met een zoet dessert, maar verder gaan we voor hartige hapjes, salades, heerlijk brood en gerechten met ei.
Dit jaar wilde ik een spectaculair gerechtje met ei op tafel toveren wat makkelijk te maken is, maar ook intens van smaak én verrassend. Nou, gelukt hoor! Het werden deze huevos rancheros brunchpotjes, zijn ze niet geweldig voor een brunch of lunch? Wij kunnen hier zelfs heel goed mee ontbijten ;-).

Mijn Tex Mex brunchversie van huevos rancheros
Huevos rancheros is van oorsprong een Mexicaans ontbijtgerecht met onder andere bonen, tomaat en ei. Voor deze brunchpotjes hield ik de basis van het recept intact, maar ging daarna een beetje Tex Mex freestylen.
In de kleine ovenschaaltjes legde ik een Santa Maria Mini Tortilla wat het bakje werd voor de vulling. Dat bleek een topidee te zijn, want na het bakken en verder vullen kun je de tortillabakjes heel makkelijk uit de ovenschaaltjes halen en verder eten met mes en vork.
De vulling bestaat onder andere uit zwarte bonen, die ik op smaak bracht met de Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild, ei en een frisse topping van tomaat, ui, limoen en koriander (pico de gallo). Nog wat blokjes avocado erbij, en voor de liefhebbers het flesje Santa Maria Hot Pepper Sauce, en je zit met een grote glimlach aan de brunch. Beloofd 🙂