Ik ben niet principieel tegen pakjes en zakjes. Maar ik ga wel mopperen als er teveel toegevoegde nonsens in zit wat absoluut niet nodig is. Dat is het fijne aan de specerijenpasta’s van Kumar’s, daar doen ze dus niet aan. Hun pakjes mogen daarom gewoon bij mij in de voorraadkast liggen, vooral van de butter chicken ben ik erg fan. Vandaag heb ik voor jullie een vegetarische wokschotel gemaakt met de relatief onbekende jalfrezi pasta.
Jalfrezi is een gekruid Indiaas wokgerecht met tomaat, een berg specerijen (gember, paprika, chili, mosterdzaad, venkelzaad, fenegriek, kurkuma, koriander, kardemom, kaneel) en tamarindepuree. Een pasta die goed combineert met groenten en kip. Je kunt er ook een heerlijk vegetarisch gerecht mee maken, bijvoorbeeld met tofu. De smaken van de pasta hebben de tijd om in de tofu te trekken terwijl jij je groenten stoomt. Kun je eindelijk dat stoommandje weer eens uit de kast trekken, net zoals ik dat deed.