Indiase wokschotel met tofu en gestoomde groenten

Ik ben niet principieel tegen pakjes en zakjes. Maar ik ga wel mopperen als er teveel toegevoegde nonsens in zit wat absoluut niet nodig is. Dat is het fijne aan de specerijenpasta’s van Kumar’s, daar doen ze dus niet aan. Hun pakjes mogen daarom gewoon bij mij in de voorraadkast liggen, vooral van de butter chicken ben ik erg fan. Vandaag heb ik voor jullie een vegetarische wokschotel gemaakt met de relatief onbekende jalfrezi pasta.

Jalfrezi is een gekruid Indiaas wokgerecht met tomaat, een berg specerijen (gember, paprika, chili, mosterdzaad, venkelzaad, fenegriek, kurkuma, koriander, kardemom, kaneel) en tamarindepuree. Een pasta die goed combineert met groenten en kip. Je kunt er ook een heerlijk vegetarisch gerecht mee maken, bijvoorbeeld met tofu. De smaken van de pasta hebben de tijd om in de tofu te trekken terwijl jij je groenten stoomt. Kun je eindelijk dat stoommandje weer eens uit de kast trekken, net zoals ik dat deed.

jalfrezi-wokschotel-met-tofu-en-gestoomde-groenten-1

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 bloemkool
– 1 stronk broccoli
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 tomaten
– 250gr tofu
– zonnebloemolie
– 1 pakje jalfrezi wokpasta van Kumar’s (in ieder geval te koop bij Jumbo en Albert Heijn)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Zet een wok op het vuur waar straks je stroommand in past. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en leg deze in de mand. Zet met de deksel erop in de wok en stomen maar. Ongeveer 10 minuten en dan zijn je groenten net gaar. Snijd de paprika’s in reepjes en leg de laatste minuut ook nog in het mandje.

Snijd de ui in dunne, halve ringen en de tofu in blokjes. De tomaten hak je grof. Schenk het water uit de wok en plaats op het vuur. Verhit en fruit de ui in 2 eetlepels olie totdat deze glazig ziet. Voeg nu de wokpasta toe samen met de blokjes tomaat en bak 2 minuten. De blokjes tofu kunnen erbij en die bak je ook nog een paar minuten. Schenk er 2 eetlepels water bij, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra water toe als het dreigt aan te bakken.

Schep de gestoomde groenten door je tofu mengsel en warm dit nog even door. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper en zout.

Tip: je kunt in plaats van water ook wat kokosmelk door het gerecht roeren. Daar wordt de smaak net iets intenser van. Wat extra geraspte gember werkt ook goed in dit gerecht.

jalfrezi-wokschotel-met-tofu-en-gestoomde-groenten-3

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *