Italiaanse amuse: rood, wit en groen in een glaasje

Op zondag 4 november hebben we een fantastisch Italiaans trattoria menu geserveerd voor 50 personen. Een hele mooie samenwerking tussen Restaurant Vrienden en Francesca Kookt! Alle gasten hebben genoten van het menu, maar daar wil ik jullie natuurlijk ook van laten meegenieten. Daarom ga ik vanaf vandaag iedere dag het …

Op zondag 4 november hebben we een fantastisch Italiaans trattoria menu geserveerd voor 50 personen. Een hele mooie samenwerking tussen Restaurant Vrienden en Francesca Kookt! Alle gasten hebben genoten van het menu, maar daar wil ik jullie natuurlijk ook van laten meegenieten. Daarom ga ik vanaf vandaag iedere dag het recept van een van de gangen posten. En we beginnen deze Italiaanse amuse: de tricolore vlag in een glaasje.

Wat je nodig hebt voor 6 personen

15gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering
1 teentje knoflook
2el pijnboompitten
1el geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffelmozzarella
250ml slagroom
4 pomodori tomaten
1 sjalotje
olijfolie extra vergine
olijfolie om in te bakken
versgemalen zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen

Stap 1. Pesto
Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2. Mozzarella mousse
Snijd de bol mozzarella in grove stukken. Doe deze samen met de slagroom in de keukenmachine en maal totdat je een mooie dikke mousse hebt gekregen. Pas op dat je niet te lang mixt, want dan kan het gaan schiften. Dus controleer tussendoor meerdere malen de dikheid van de mousse. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3. Pomodori saus
Ontvel de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden. Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.

De bovenstaande stappen kun je allemaal voorbereiden, zelfs al een dag van te voren.

Italiaanse vlag in een glaasje

Stap 4. Glaasjes vullen
Neem 6 mooie, smalle glaasjes waar een amuse goed in kan. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet :).

Doe onderin het glaasje een bodem pesto. Vul een spuitzak met de mozzarella mousse en maak hiermee de 2e laag. Bovenop komt een laagje van de tomatensaus. Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca