Italiaanse scrambled eggs

Als ik ‘niets’ in huis heb dan heb ik altijd nog wel ergens sjalotjes, tomaten en eieren liggen en wat verdwaald brood in de diepvries. Basilicum is ook geen issue, want dat groeit vrolijk door aan het plantje wat in de serre staat. Dus hoe kun je heerlijk ontbijten als …

Als ik ‘niets’ in huis heb dan heb ik altijd nog wel ergens sjalotjes, tomaten en eieren liggen en wat verdwaald brood in de diepvries. Basilicum is ook geen issue, want dat groeit vrolijk door aan het plantje wat in de serre staat.

Dus hoe kun je heerlijk ontbijten als je ‘niets’ in huis hebt? Nou, zo ūüėČ

Wat je nodig hebt:
4 eieren
4 eetlepels melk
1 sjalotje
3 smakelijke cocktail tomaten (als je grote tomaten hebt, gebruik er dan 2)
8 blaadjes verse basilicum
boter om te bakken
zwarte peper
zeezout
eventueel: vers stokbrood (zuurdesem heeft mijn voorkeur)

Wat je gaat doen voor 2-3 personen:
Snijd het sjalotje fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de blaadjes basilicum in fijne reepjes. Klop de eieren los met de melk en met peper en zout.

Verwarm wat boter in een hapjespan. Fruit hierin het sjalotje zachtjes aan en voeg na 2 minuten de tomaten en basilicum toe. Bak dit nog een minuutje mee en voeg dan het eiermengsel toe. Laat dit heel kort stollen en ga dan roeren met een houten pollepel op laag vuur. Neem de zijkanten ook goed mee. Het ei moet wel gestold zijn, maar nog wel zijn glans behouden. Dan is het klaar. 

Serveer het op vers, grof gesneden brood of gewoon zo. Het is ook nog lekker om er wat verse Parmezaanse kaas over te strooien.

Categorie√ęn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer