Kaasschnitzel met tuinkruiden, krieltjes en salade

Wanneer je een dagje vegetarisch wilt eten, kun je er ook voor kiezen om een vleesvervanger te gebruiken. Of je maakt ‘m een keer zelf! Zoals deze zelfgemaakte kaasschnitzel met tuinkruiden bijvoorbeeld. Verwennerij voor de echte kaasliefhebbers. Je serveert de kaasschnitzel met krieltjes en een salade. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 1 tl maïzena
  • 300 gr geraspte belegen kaas
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 150 gr paneermeel
  • 800 gr krieltjes in schil
  • boter
  • zout
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 el (tomaten)azijn
  • zwarte peper
  • 100 gr gemengde sla, naar keuze
  • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 komkommer, in plakjes, maantjes of kwarten

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Klop 2 eieren los. Meng met de maïzena, geraspte kaas, bieslook en peterselie. Verdeel dit mengsel in vieren en maak er platte schnitzels van.

2. Klop de andere 2 eieren los en giet in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.

3. Wentel de schnitzels eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer per schnitzel.

4. Halveer de krieltjes met schil en kook in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar. Giet af. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in nog zo’n 10 minuten krokant, strooi er wat (zee)zout overheen.

5. Verhit ondertussen ook een flinke klont boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoge stand in zo’n 3 minuten per kant goudbruin en tot de kaas smelt.

6. Klopt een dressing van de olijfolie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de cherrytomaten, komkommer en dressing.

7. Serveer de kaasschnitzels met de gebakken krieltjes en salade.

Recept & fotografie: Dominique.
Dit recept verscheen eerder in de Eetkalender.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Kaasschnitzel met tuinkruiden, krieltjes en salade”

  1. Lekker! Was wel lastig om de kaasschnitzels te maken. Ze vIelen helemaal uit elkaar in eerste instantie maar na een paar keer aandrukken en opnieuw door ei en paneermeel ging het wel. Wel een rommeltje op het aanrecht….
    Heb je tips om de schnitzels wat beter te mengen?

  2. Ik heb vanmiddag de kaasschnitzel gemaakt. Was super lekker. Heb plastic folie op aanrecht gelegd het kaas/ei mengsel erop, plat gemaakt en in de vriezer even gelegd. Daarna door ei en gepaneerd . Geen vieze handen of rommel op aanrecht.

Reacties zijn gesloten.