Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
1. Klop 2 eieren los. Meng met de maïzena, geraspte kaas, bieslook en peterselie. Verdeel dit mengsel in vieren en maak er platte schnitzels van.
2. Klop de andere 2 eieren los en giet in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
3. Wentel de schnitzels eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer per schnitzel.
4. Halveer de krieltjes met schil en kook in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar. Giet af. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in nog zo’n 10 minuten krokant, strooi er wat (zee)zout overheen.
5. Verhit ondertussen ook een flinke klont boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoge stand in zo’n 3 minuten per kant goudbruin en tot de kaas smelt.
6. Klopt een dressing van de olijfolie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de cherrytomaten, komkommer en dressing.
7. Serveer de kaasschnitzels met de gebakken krieltjes en salade.
Lekker! Was wel lastig om de kaasschnitzels te maken. Ze vIelen helemaal uit elkaar in eerste instantie maar na een paar keer aandrukken en opnieuw door ei en paneermeel ging het wel. Wel een rommeltje op het aanrecht….
Heb je tips om de schnitzels wat beter te mengen?
Dat had ik precies ook gisteren. Tips voor de kaasschnitzels zijn welkom!
Ik heb vanmiddag de kaasschnitzel gemaakt. Was super lekker. Heb plastic folie op aanrecht gelegd het kaas/ei mengsel erop, plat gemaakt en in de vriezer even gelegd. Daarna door ei en gepaneerd . Geen vieze handen of rommel op aanrecht.