Nog geen stemmen

Kabeljauwburger met basilicum aïoli

30 minuten
Hoofdgerecht
Vis

Als ik zelf een visburger maak, dan hak ik de boel meestal eerst fijn (of grof) om de vis vervolgens te mengen met allemaal smaakmakers. Tot ik op een dag enorm veel zin had in een visburger, maar geen tijd had om uit te pakken. Ik vroeg aan mijn visboer …

Als ik zelf een visburger maak, dan hak ik de boel meestal eerst fijn (of grof) om de vis vervolgens te mengen met allemaal smaakmakers. Tot ik op een dag enorm veel zin had in een visburger, maar geen tijd had om uit te pakken. Ik vroeg aan mijn visboer 4 kabeljauwhaasjes van dezelfde dikte en gebruikte dat als basis voor mijn kabeljauwburgers. Wat prima kan, want kabeljauw is een stevige witvis. Net als koolvis of heilbot trouwens, die kun je hier ook prima voor gebruiken. Vraag anders advies aan je visboer, die helpt graag! Aan de aïoli voegde ik verse basilicum toe en dat was een heerlijke combinatie met de kabeljauwburger.

Ingrediënten

 • 20 gr bloem
 • zout
 • witte peper
 • 600 gr kabeljauw, in 4 haasjes van dezelfde dikte
 • bord met 1 losgeklopt ei
 • bord met 40 gr panko
 • bakolijfolie
 • 75 gr mayonaise
 • 2 tenen knoflook, uitgeperst
 • 10 gr basilicum, fijngehakt
 • citroensap
 • 4 harde broodjes naar keuze
 • handje gemengde sla
 • 2 trostomaten, in 12 plakjes
 • serveer erbij: salade, gebakken krieltjes of friet

Aan de slag!

 • Meng de bloem met een flinke snuf zout en wat witte peper in een diep bord. Haal ieder stuk kabeljauw eerst door de bloem, klop af, daarna door het ei en als laatste door de panko. Wil je een extra krokant laagje, haal dan nogmaals door het ei en de panko.
 • Je kunt de kabeljauwburger nu op twee manieren bakken: om en om in een koekenpan met bakolijfolie in 6 - 8 minuten. Of je bakt ze 15 - 18 minuten in de oven op 180 ˚C. Leg ze daarvoor op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en spray licht bakolijfolie over de burgers.
 • Klop in een kommetje de mayonaise, knoflook, basilicum, citroensap, zout en peper naar smaak door elkaar.
 • Beleg ieder broodje met sla, een burger, plakjes tomaat en een royale hoeveelheid van de aïoli.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 30 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)