Kardemomkwark met kakifruit

Dit geweldig lekkere recept komt van de makers van de FoodWeLove box. Het maandelijkse cadeautje voor alle foodies: een box gevuld met de beste food producten en iedere maand is het weer een verrassing wat erin zit. In de East meets West box zaten producten als kardemompeulen en saffraan waarmee …

Dit geweldig lekkere recept komt van de makers van de FoodWeLove box. Het maandelijkse cadeautje voor alle foodies: een box gevuld met de beste food producten en iedere maand is het weer een verrassing wat erin zit. In de East meets West box zaten producten als kardemompeulen en saffraan waarmee je dit dessert kon maken: kardemomkwark met kakifruit. Het originele recept is met mango, maar ik had alleen nog een kaki in huis en aangezien dit mijn favoriete fruit van het moment is…

Kardemomkwark met kakifruit_3

Kakifruit, wat is dat precies?

Deze oranje, eruit ziende als vleestomaten, vruchten zijn heerlijk zoet en hebben iets weg van de smaak van abrikozen. Mits je ze wel heel rijp eet, want anders zijn ze minder lekker. Een bekende soort is Sharonfruit, die wordt gekweekt in de Sharonvallei in Israël. Je kunt het vergelijken met de benamingen van een appel. Het ras is een kaki (dus een appel) en Sharon is het merk (bijvoorbeel een Jonagold).

Kaki

Je kunt ze, mits goed gewassen, met schil en al eten. Maar toch schil ik ze altijd, omdat ik het net iets lekkerder vind. Kaki is heerlijk om zo te eten, of je verwerkt het in een fruitmousse of een dessert. Een cake met kaki staat inmiddels ook hoog op mijn verlanglijstje. Kinderen zijn vaak weg van deze vrucht, omdat het zo lekker zoet smaakt. Een rijpe vrucht zit boordevol vitamine C, is een bron van vezels en bevat ook provitamine A. Een goede aanvulling dus voor de wintermaanden.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 10 kardemompeulen
– 75ml melk
– snuf saffraan
– 25gr poedersuiker
– mespuntje nootmuskaat
– 500gr magere kwark
– 1 kaki
– gehakte pistachenoten om te garneren

Wat je gaat doen

Kneus de kardemompeulen en doe deze samen met de melk in een steelpannetje. Verwarm dit en laat dit op heel laag vuur voor 30 minuten trekken. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Laat de saffraandraadjes met 2 eetlepels heet water weken in een klein kommetje. Meng in een kom de suiker, nootmuskaat en kwark en zet in de koelkast tot gebruik.

Als de melk is afgekoeld, roer je deze door de kwark samen met de saffraan (en het beetje water). Meng dit goed door. Schil de kaki en snijd deze in kleine stukjes. Neem 4 kommetjes of glazen en vul deze met het kwarkmengsel. Garneer met blokjes kaki en de gehakte pistachenoten.

Kardemomkwark met kakifruit_2

Tip van FoodWeLove: ook heerlijk als een bijzonder ontbijt gemengd met granola.

Bron: foto kakifruit

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)