KFC kip uit de Airfryer

Oh, jullie gaan zo blij met me worden vandaag! Ik wilde al tijden eens zelf KFC kip maken, want die heb ik in het verleden zo vaak gegeten. Ja, gewoon van de KFC dus! Maar naarmate mijn smaakpapillen zich hebben ontwikkeld, werd de kip in de welbekende bucket ook minder …

Oh, jullie gaan zo blij met me worden vandaag! Ik wilde al tijden eens zelf KFC kip maken, want die heb ik in het verleden zo vaak gegeten. Ja, gewoon van de KFC dus!

Maar naarmate mijn smaakpapillen zich hebben ontwikkeld, werd de kip in de welbekende bucket ook minder lekker…dat kan toch beter en moet ik ook gewoon zelf kunnen maken, dacht ik zo. En zo geschiedde nadat ik me liet inspireren door dit recept van Tablespoon. Tijdens een kookmiddag met vriendinnen nam ik mijn halve specerijenvoorraad en de Airfryer onder de arm mee. Je kunt de kip natuurlijk ook in de olie bakken, maar ik had zo’n vermoeden dat de Airfryer weleens de uitkomst zou kunnen zijn voor een super krokant laagje. Want dat is de kunst van goede KFC kip: goed op smaak en met een krokante bite.

Wat je nodig hebt voor 4 personen/12 kip drumsticks

– 2 eiwitten
– 100gr bloem
– 1el bruine basterdsuiker
– 1el zout
– 2tl (gerookt) paprikapoeder
– 1tl uipoeder
– 1tl gedroogde oregano
– 1tl gedroogde basilicum
– 1/2tl chilipoeder (of 1tl als je van pit houdt)
– 1/2tl zwarte peper
– 1/2tl knoflookpoeder
– 1/2tl pimentpoeder
– 12 kip drumsticks

kfc-kip-uit-de-airfryer-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Baktijd: 20 minuten

Klop de eiwitten los en zet klaar in een diep bord. Meng de bloem met het suiker en zout en roer daarna alle specerijen en kruiden erdoor, zet dit ook klaar in een diep bord.

Haal iedere drumstick door het eiwit en haal daarna goed door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de hele drumstick bedekt is met een flinke laag. Leg alle drumsticks op een bord en laat ze nog een minuut of 10 ‘opdrogen’.

Verwarm je Airfryer voor op 180 graden. Bak de drumsticks (het liefst per 6 stuks voor een heerlijk krokant laagje rondom) eerst 10 minuten op 180 graden en daarna nog 10 minuten op 150 graden voor een goede garing. Serveer direct, het liefst in een bucket.

Let op! Drumsticks kunnen zeer variëren in grootte. Die van mij waren vrij klein en hadden daarom voldoende aan 20 minuten garing. Als je drumsticks vrij groot zijn, moet je ze langer bakken op 180 graden.

Tip: je kunt de drumsticks ook in de olie bakken, dan hebben ze ongeveer 12-14 minuten nodig. Frituur ze in delen, per 3 stuks bijvoorbeeld.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)