KFC kip uit de Airfryer

Oh, jullie gaan zo blij met me worden vandaag! Ik wilde al tijden eens zelf KFC kip maken, want die heb ik in het verleden zo vaak gegeten. Ja, gewoon van de KFC dus!

Maar naarmate mijn smaakpapillen zich hebben ontwikkeld, werd de kip in de welbekende bucket ook minder lekker…dat kan toch beter en moet ik ook gewoon zelf kunnen maken, dacht ik zo. En zo geschiedde nadat ik me liet inspireren door dit recept van Tablespoon. Tijdens een kookmiddag met vriendinnen nam ik mijn halve specerijenvoorraad en de Airfryer onder de arm mee. Je kunt de kip natuurlijk ook in de olie bakken, maar ik had zo’n vermoeden dat de Airfryer weleens de uitkomst zou kunnen zijn voor een super krokant laagje. Want dat is de kunst van goede KFC kip: goed op smaak en met een krokante bite.

Wat je nodig hebt voor 4 personen/12 kip drumsticks

– 2 eiwitten
– 100gr bloem
– 1el bruine basterdsuiker
– 1el zout
– 2tl (gerookt) paprikapoeder
– 1tl uipoeder
– 1tl gedroogde oregano
– 1tl gedroogde basilicum
– 1/2tl chilipoeder (of 1tl als je van pit houdt)
– 1/2tl zwarte peper
– 1/2tl knoflookpoeder
– 1/2tl pimentpoeder
– 12 kip drumsticks

kfc-kip-uit-de-airfryer-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Baktijd: 20 minuten

Klop de eiwitten los en zet klaar in een diep bord. Meng de bloem met het suiker en zout en roer daarna alle specerijen en kruiden erdoor, zet dit ook klaar in een diep bord.

Haal iedere drumstick door het eiwit en haal daarna goed door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de hele drumstick bedekt is met een flinke laag. Leg alle drumsticks op een bord en laat ze nog een minuut of 10 ‘opdrogen’.

Verwarm je Airfryer voor op 180 graden. Bak de drumsticks (het liefst per 6 stuks voor een heerlijk krokant laagje rondom) eerst 10 minuten op 180 graden en daarna nog 10 minuten op 150 graden voor een goede garing. Serveer direct, het liefst in een bucket.

Tip: je kunt de drumsticks ook in de olie bakken, dan hebben ze ongeveer 12-14 minuten nodig. Frituur ze in delen, per 3 stuks bijvoorbeeld.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept met kip: KFC kip uit de Airfryer. Maak deze drumsticks met een krokant laagje. #kip #airfryer Bewaren

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “KFC kip uit de Airfryer”

  1. Je kunt je voor de nieuwsbrief aanmelden via dit contactformulier of door je e-mailadres in te voeren in het vakje onderin of aan de rechterkant van de site.

 1. In plaats van de hele rits kruiden die in het recept staan kan je ook volstaan met alleen Cajun kruiden. Let op; daar zit ook al zout in!

  1. Dat is ook een optie als je inderdaad niet alles in huis hebt. Maar voor het optimale resultaat hou ik mijn recept aan 🙂

 2. Laat de stukken kip een nacht in Yoghurt zwemmen, dat geeft de kip enorme malsheid.

 3. Vraagje, waarom zijn mijn drumsticks na 20 minuten niet gaar en lekker bruin. Heb het recept precies gevolgd zoals beschreven. Heb ik dan toch iets fout gedaan?

 4. Serieus, heerlijk recept! Wat een succes! Met kippendijen en kipfilet gemaakt.

 5. Recept precies gevolgd. Het is in een keer goed gelukt. Dat heb ik meestal niet met recepten. Bedankt Francesca.

 6. Het recept is helemaal niks. Totaal niet lekker en krijgt een vies laagje.

 7. Het recept is helemaal niks. Totaal niet lekker en krijgt een vies laagje.

Reacties zijn gesloten.