Samenwerking – Fajita’s is een heerlijk Tex Mex gerecht voor doordeweeks en je kunt ze supersnel maken. Voor deze fajita’s met kip, paprika, ui en limoen sta je maximaal 30 minuten in de keuken en het heeft een rijke smaak. Het is mijn eerste nieuwe recept van een nieuwe serie die ik weer samen met Santa Maria heb bedacht en ik heb heel veel zin in het maken van alle snelle doordeweekse receptinspiratie! Ik heb heel veel lekkers voor jullie in petto .
De vulling van deze fajita’s met kip kun je al eerder bereiden en je warmt het vlak voor het eten nog even snel op. Je serveert de vulling onder andere met tortilla’s, zure room, geraspte kaas, avocado en salsa. Aan tafel kan iedereen zijn of haar tortilla naar eigen wens vullen en als je de tortilla links en rechts over de vulling vouwt is je fajita al klaar.
Ik heb deze fajita’s met kip al meerdere keren gemaakt, zowel met kipfilet als kippendijen. Beide kan, maar kippendijen hebben wel mijn voorkeur. Je kunt de reepjes mooi krokant bakken met de fajita specerijenmix, maar ze blijven ook lekker mals. Maar de keuze is uiteindelijk aan jou.
Alles voor kip fajita’s vind je bij Santa Maria
Alle basisproducten voor de lekkerste fajita gerechten vind je in het Santa Maria assortiment. Ze hebben een fajita specerijenmix die voor 100% bestaat uit natuurlijke ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen. En er is nu zelfs een fajita specerijenmix waar geen zout aan is toegevoegd, die herken je aan de blauwe band op de verpakking.
Uiteraard heeft Santa Maria ook tortilla’s in het assortiment. Voor fajita’s gebruik ik altijd de medium tortilla’s, omdat die het ideale formaat hebben.
En last but not least: salsa als topping! Ik ben dol op de chuncky wrap salsa van Santa Maria die zowel in de smaak mild als hot verkrijgbaar is. Afhankelijk van je tafelgenoten kies je voor de meest geschikte smaak.
Meer Tex Mex kookinspiratie? Hier vind je al mijn Tex Mex recepten.
Ingrediënten
- 400 gr kippendijen, of kipfilet, in dunne reepjes
- bakolijfolie
- 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
- 3 paprika’s, rood, geel en groen, in dunne reepjes
- 3 uien, of 2 grote uien, in dunne maantjes
- 1 limoen
- zwarte peper
- zout
- 8 Santa Maria Medium Tortilla
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa, mild of hot
- 125 gr zure room
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 100 gr cheddar, geraspt
- 6 takjes koriander, blaadjes grof gehakt
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de reepjes kippendijen goudbruin en krokant aan in 2 eetlepels bakolijfolie met de fajita specerijenmix.
- Bak de paprika en ui mee tot beetgaar. Proef en breng verder op smaak met limoensap, zwarte peper en eventueel nog wat zout.
- Verwarm ondertussen de tortilla’s in de magnetron, pan of oven. Zet ze daarna op tafel samen met het potje salsa en bakjes zure room, avocado, cheddar en koriander. Zet ook een schaal met de vulling op tafel en garneer die met partjes limoen en wat koriander.
- Aan tafel besmeer je de tortilla met wat zure room en daarover schep je een royale hoeveelheid van de vulling. Garneer verder naar wens met avocado, geraspte cheddar, salsa en gehakte koriander. Vouw je tortilla links en rechts over de vulling heen en geniet van je fajita!
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- De kippendijen in dit gerecht kun je ook vervangen door kipfilet.
- Bereiding: 30 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.