Kip Korma – homemade en kant-en-klaar

Op een doordeweekse middag krijg ik opeens een enorme doos vol met curries en bumbu’s van Kumar’s. Goed spul en zonder rare conserveringsmiddelen of smaak- en kleurstoffen. Naast de kant-en-klare curries en bumbu’s voor thuis krijg ik ook de ingrediënten om zelf Indiase Kip Korma te maken en dat is …

Op een doordeweekse middag krijg ik opeens een enorme doos vol met curries en bumbu’s van Kumar’s. Goed spul en zonder rare conserveringsmiddelen of smaak- en kleurstoffen. Naast de kant-en-klare curries en bumbu’s voor thuis krijg ik ook de ingrediënten om zelf Indiase Kip Korma te maken en dat is precies wat ik daarna gelijk ging doen.

Korma

Kip korma is niet eens zo complex om te maken en heeft een heerlijk rijke smaak. Ik zou altijd voor de zelfgemaakte versie gaan, maar ik kan me ook voorstellen dat je de pasta gebruikt op een drukke doordeweekse avond. Daar is namelijk ook niets mis mee, alhoewel ik er nog wel wat kokosmelk aan zou toevoegen om het geheel iets smeuïger te maken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 stukje gember van 2cm
– 1 of 2 rode pepers (origineel hoort er een groene chili peper in)
– 1 tomaat
– 75gr ghee
– 20gr ongezouten cashewnoten
– 15gr geraspte kokos
– 20gr garam masala
– 500gr kippendijenfilet in stukjes
– 200gr peultjes
– 200ml kokosmelk

Wat je gaat doen

Bereiding: 40 minuten
Wachttijd: 10 minuten

Hak de uien en knoflook grof. Schil de gember en verwijder de zaadlijsten van de pepers (of laat ze erin voor meer spice), hak de gember en peper daarna fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Verhit 2/3 van de ghee in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 1 minuut de gember en peper toe en bak dit 5 minuten op medium vuur. Daarna komen de cashewnoten en kokos erbij. Dit bak je 3 minuten mee. Dan de garam masala erbij, nog 1 minuut bakken. En als laatste de stukjes tomaat, deze bak je nog 2 minuten mee.

Schep vervolgens alles in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een pasta. Bak daarna de blokjes kip in de resterende ghee in dezelfde pan. Als ze aan de buitenkant gaar zijn en een bruin korstje krijgen schep je de peultjes en pasta erbij en bak je nog een minuut. Schenk daarna 150ml van de kokosmelk erbij. Roer alles goed door en zet de deksel op de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes stoven totdat de kip helemaal gaar is. Als je de saus nog iets te droog vindt dan schenk je er nog wat extra kokosmelk bij.

Serveer de Kip Korma met witte rijst. Ook erg lekker met zelfgebakken naan.

Tip: je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door de kip te vervangen door bloemkool of pompoen.

Kip Korma_2

Voor dit recept heb ik producten gebruikt die gratis zijn toegestuurd.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer