Kip in mosterdsaus met aardappel en broccoli

Het is een van de makkelijkste gerechten die je kunt maken en de combinatie is zalig. Dan heb ik het over de malse kippendijen met ui, mosterd en room die ik onlangs thuis maakte. Ik wist gelijk dat ik het recept met jullie wilde delen als comfort food voor de …

Het is een van de makkelijkste gerechten die je kunt maken en de combinatie is zalig. Dan heb ik het over de malse kippendijen met ui, mosterd en room die ik onlangs thuis maakte. Ik wist gelijk dat ik het recept met jullie wilde delen als comfort food voor de vrijdag. Lekker in combinatie met de geroosterde aardappel en broccoli, dat wordt genieten!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 800 gr aardappels in de schil
  • 500 gr (1 stronk) broccoli
  • bakolijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • grof zeezout
  • optioneel: 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 1 flinke ui
  • ghee of boter
  • 400 gr kippendijen
  • zeezout
  • 200 ml slag- of kookroom
  • 2 el grove mosterd
  • zwarte peper
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 50 minuten (inclusief oven)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een groot bakblik klaar.

2. Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren (ongeveer gelijke stukken). Snijd roosjes van de stronk broccoli. Meng de aardappels in het bakblik met een scheut olijfolie, geplette teentjes knoflook, een snuf grof zeezout en optioneel de rozemarijn. Meng alles met je handen door elkaar. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Haal daarna eruit en schep de roosjes broccoli erdoor. Zet nog 10 – 15 minuten in de oven totdat de groenten gaar zijn.

Tip: Je kunt de stronk van de broccoli er ook in verwerken. Schil deze eerst en snijd daarna in stukken die je door de aardappel mengt.

3. Snipper de ui. Zet een koeken- of braadpan op het vuur en smelt daar een flinke lepel ghee of boter in. Bak de kippendijen rondom bruin aan in het vet en schep daarna uit de pan. Zet het vuur lager en fruit de ui 5 minuten in de pan met een snuf zout. Schenk de room erbij en roer de mosterd erdoor, laat dit 1 minuut pruttelen en schep dan de kippendijen terug in de pan. Zet de deksel schuin op de pan en laat nog 10 minuten op laag vuur pruttelen. Draai halverwege de kippendijen een keer om. Proef daarna de saus en breng extra op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zout.

4. Schep de kippendijen in een schaal met de saus en wat fijngehakte peterselie erover. Serveer de aardappel en broccoli er los bij.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer