Deze kipspiesjes zijn gewoon heel erg lekker. Als hapje, lunch, voorgerecht, op de BBQ, overal eigenlijk.
Wat je nodig hebt voor 12 spiesjes
12 saté of tapas stokjes
1 rode peper
2 kipfilets of kippendijen
2el balsamicoazijn
2el olijfolie
zout
circa 12 stengels verse bieslook
8el citroen mayonaise (neem dit recept en vervang alles waar limoen staat voor citroen)
2el olijfolie om te bakken
Wat je gaat doen
Zet de stokjes in een glas met water zodat de kip makkelijk van de stokjes afgaat tijdens het eten.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd zeer fijn. Snijd de kip in blokjes.
Neem een platte schaal en meng daarin de azijn, olie, rode peper en wat zout. Lag hierin de blokjes kip en laat minstens 30 minuten marineren.
Hak de bieslook fijn en meng dit met de citroen mayonaise. Zet deze in de koelkast tot gebruik.
Verhit een grillpan, vet licht in met olijfolie en grill de spiesjes in circa 6 minuten gaar.
Serveer de spiesjes met de citroenmayonaise. Je kunt hier ook nog een kleine salade bij maken met tomaten en julienne van wortel. Maak deze salade aan met wat balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.
Dank je wel Allerhande voor de inspiratie.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!