Koffie yoghurt

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. In de zomer heb ik er aardig wat versleten, de combinatie yoghurt met koffie vind ik namelijk zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en …

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. In de zomer heb ik er aardig wat versleten, de combinatie yoghurt met koffie vind ik namelijk zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en lekkerder te zijn dan ik dacht!

Wat je nodig hebt voor 4 porties

– 50ml volle melk
– 7gr instant espressopoeder
– 2el rietsuiker
– optioneel: 1/2tl vanille extract
– 400gr (Griekse) yoghurt

koffie-yoghurt-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Meng de melk, espressopoeder en rietsuiker in een steelpannetje. Eventueel kun je hier ook nog wat vanille aan toevoegen. Breng dit aan de kook een laat zachtjes pruttelen totdat alle poeder en rietsuiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Eenmaal afgekoeld meng je dit koffiemengsel door de yoghurt met een garde. Flink kloppen, de yoghurt moet volledig lichtbruin kleuren. Verdeel over 4 bakjes en zet in de koelkast tot gebruik. Of serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. De combinatie yoghurt met koffie vind ik zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en lekkerder te zijn dan ik dacht! Als tussendoortje of dessert.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)