Koffie yoghurt

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. In de zomer heb ik er aardig wat versleten, de combinatie yoghurt met koffie vind ik namelijk zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en lekkerder te zijn dan ik dacht!

Wat je nodig hebt voor 4 porties

– 50ml volle melk
– 7gr instant espressopoeder
– 2el rietsuiker
– optioneel: 1/2tl vanille extract
– 400gr (Griekse) yoghurt

koffie-yoghurt-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Meng de melk, espressopoeder en rietsuiker in een steelpannetje. Eventueel kun je hier ook nog wat vanille aan toevoegen. Breng dit aan de kook een laat zachtjes pruttelen totdat alle poeder en rietsuiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Eenmaal afgekoeld meng je dit koffiemengsel door de yoghurt met een garde. Flink kloppen, de yoghurt moet volledig lichtbruin kleuren. Verdeel over 4 bakjes en zet in de koelkast tot gebruik. Of serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. De combinatie yoghurt met koffie vind ik zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en lekkerder te zijn dan ik dacht! Als tussendoortje of dessert.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Koffie yoghurt”

  1. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit super lekker is, maar ik had er echt nog nooit van gehoord…haha! Toch beter opletten als ik in het buitenland ben 🙂

  2. Ziet er goed uit Francesca! Nu ben ik niet zo’n koffieliefhebber, maar ik zat zo eens te denken…. Volgens mij zou je dit ook met cacao kunnen doen. Heb je een chocolade toetje! Binnenkort maar eens uitproberen.

  3. Is 7 gram espressopoeder niet wat veel? Voor een normaal kopje is er veel minder nodig 🙂

  4. Van ijskoffie had ik wel gehoord, maar yoghurt koffie? Nog nooit! Ik ben een echte koffieleut dus ik ben wel zeer benieuwd naar de smaak!

  5. Dit ga ik proberen.
    Ben liefhebber van ice coffee en koffieshakes. Maar ook van Griekse yoghurt
    Verheug me al

  6. Ik ben een Echte Koffieliefhebber! En heb dit recept nu met 2 verschillende soorten koffie uitgeprobeerd. En daarbij nog eens een beetje muesli bij gedaan! Echt Super Lekker als Tussendoortje of als Toetje. 👌 👍

Reacties zijn gesloten.