4.41 van 5 stemmen

Kruidnotentoetje met Griekse yoghurt en mango

30 minuten
Nagerecht
Sinterklaas

Mijn oudste kind kwam laatst thuis van een etentje bij vrienden en vertelde me vol enthousiasme over een toetje wat hij daar had gegeten met een bodem van bastogne koeken, opgeklopte Griekse yoghurt en een fruitcompote als topping. Nou, wie ben ik dan om daar niets mee te doen ;-). …

Mijn oudste kind kwam laatst thuis van een etentje bij vrienden en vertelde me vol enthousiasme over een toetje wat hij daar had gegeten met een bodem van bastogne koeken, opgeklopte Griekse yoghurt en een fruitcompote als topping. Nou, wie ben ik dan om daar niets mee te doen ;-). Ik toverde zijn wens om tot een heerlijk sinterklaasrecept en dat werd dit kruidnotentoetje met Griekse yoghurt en mango.

Voor de bodem gebruikte ik de kruidnoten met Milka en Bastogne, die zo lekker zijn dat je er beter twee zakken van kunt kopen. En nee, dit is niet gesponsord, we zijn er gewoon heel enthousiast over ;-). Voor de topping van het kruidnotentoetje maakte ik een compote van mangoblokjes uit de vriezer met wat mandarijnsap. En de Griekse yoghurt hoef je alleen maar even op te kloppen met wat honing. Kind kan de was doen en je bent er zo mee klaar!

kruidnotentoetje met Griekse yoghurt mango en mandarijn 3
kruidnotentoetje met Griekse yoghurt mango en mandarijn 4

Ingrediënten

  • 250 gr mangoblokjes (uit de diepvries)
  • 2 mandarijnen
  • 32 Milka Bastogne kruidnoten
  • 200 gr echte Griekse yoghurt (volvet)
  • 1 el knijphoning
  • 4 leuke sinterklaaschocolaatjes (naar keuze)

Ook nodig

  • 4 glaasjes

Aan de slag!

  • Doe de mangoblokjes in een pannetje en pers 1 mandarijn erboven uit. Verhit en laat 10 – 12 minuten pruttelen tot de mango helemaal zacht is.
  • Pel ondertussen de tweede mandarijn in partjes en halveer deze. Schep de mangocompote over in een bakje en spatel de mandarijnpartjes erdoor. Dit kun je voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik.
  • Verkruimel vlak voor serveren de kruidnoten grof en verdeel deze over de vier glaasjes.
  • Schep de Griekse yoghurt met de knijphoning in een kom en klop dit op met een garde. Verdeel daarna over de kruidnotenbodems.
  • Als laatste gaat er een royale lepel van de mango-mandarijntopping over. Garneer met een leuk sinterklaaschocolaatje en serveer.

Notities

  • Met dit recept maak je een nagerecht voor 4 personen. Je kunt het ook voor 6 personen maken, dan worden de glaasjes wat minder vol.
  • De mango-mandarijntopping kun je voorbereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik. Laat 15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het kruidnotentoetje afmaakt.
  • Na Sinterklaas kun je dit toetje ook nog maken met verkruimelde Bastogne koeken als bodem en grof geraspte pure chocolade als topping.
  • Bereiding: 30 minuten
kruidnotentoetje met Griekse yoghurt mango en mandarijn 2

Recept: Francesca (geïnspireerd op het recept van Stefania), Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)