Voor het dessert van ons kerst budgetmenu gingen we op zoek naar iets dat fris en niet al te zwaar was. We kwamen al snel op het idee voor een panna cotta. Zelf had ik nog nooit panna cotta gemaakt, maar Francesca is hier dus een echte pro in. Ze heeft het al ontelbaar veel keer gemaakt en het basisrecept leerde ze van een Italiaanse kokkin. Het geheim zit ‘m in het gebruik van maïzena en geen gelatine. Terwijl de panna cotta toch goed stevig wordt, blijft het hierdoor ook nog eens extra romig. Resultaat is een zijdezacht dessert dat het ultieme finalestuk van dit menu is.
Het gehele menu wat we hebben samengesteld (het voorgerecht en hoofdgerecht staan al online) kost voor vier personen €38,50 en dat is dus €9,62 p.p.* voor een drie gangen kerstmenu. Het nagerecht is deze verrukkelijke panna cotta en kost totaal €5,20 en dus €1,30 p.p. Een ander voordeel is dat je de panna cotta super goed kunt voorbereiden, dit gerecht scheelt je dus tijd én geld.
* De prijs is gebaseerd op alle ingrediënten die je nodig hebt, behalve de standaard ingrediënten zoals suiker. Sommige ingrediënten maak je niet helemaal op en kun je ook weer gebruiken voor een ander gerecht in het menu, zoals de melk.
Wat leuk dat je voor een bepaald budget een heel kerstmenu hebt bedacht! Ik ga snel nog eventjes verder kijken 😉 Ziet er namelijk allemaal echt heerlijk uit! Liefs, Merel
Dit is mijn toetje met de Kerst. Gebruik je de mango bevroren?
Ja de mango gebruik je bevroren.
👍🏻
Ik heb het vanavond gemaakt. Ik heb kokoscreme van gotan gebruikt. Nu lijkt het erg stijf geworden. Kokosmelk is gemakkelijk verkrijgbaar maar dat is toch te vloeibaar of niet?
Ik ben bang van wel want voor dit recept moet je kokosroom gebruiken (zie ingrediëntenlijst). Kokoscreme en kokosmelk zijn echt iets anders. In dit artikel kun je lezen wat de verschillen zijn: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kokosmelk/
Dit dessert maakte ik in dubbele portie voor een kerstfeestje met vriendinnen. Iets minder suiker toegevoegd. Erg lekkerrrr!
Super!
Hoi! Ik wil dit met kerst maken, maar wil liever geen kokosroom gebruiken. Kan ik misschien slagroom, melk of yoghurt ervoor in de plaats gebruiken? Wat zou je adviseren? Dank alvast!
Groeten
Ja hoor, dat kan. Dan is het alleen geen kokos pannacotta meer ;-). Gebruik dan dit basisrecept en combineer het met de mangotopping: https://www.francescakookt.nl/panna-cotta-met-rabarber-en-aardbei/
Zou je de volle melk (en de kokosroom) samen kunnen vervangen door kokosmelk voor een veganistische versie? Wordt de panna cotta ook stijf met maizena als je alleen kokosmelk gebruikt?
Ik kan helaas geen Kokosroom vinden. Kan ik bijvoorbeeld kokoskwark gebruiken of Kokosyoghurt van AH?
Nee, gebruik dan de kokosmelk van Fairtrade.
Waar verkopen ze mangoblokjes in de diepvries?
Iedere supermarkt.