Kokosmakronen met ananas

Ik wilde onlangs kokosmakronen maken voor mijn mannen, want die zijn er dol op. Maar helaas, de eieren waren op. Het liet me niet los en ik wilde ze toch bakken. Het woord ‘nee’ gaat er bij mij namelijk wat lastig in. Bij het openen van de voorraadkast zag ik …

Ik wilde onlangs kokosmakronen maken voor mijn mannen, want die zijn er dol op. Maar helaas, de eieren waren op. Het liet me niet los en ik wilde ze toch bakken. Het woord ‘nee’ gaat er bij mij namelijk wat lastig in. Bij het openen van de voorraadkast zag ik een blikje gecondenseerde melk staan en ik herinnerde me daar ooit een recept van te hebben gezien, dus waarom niet! Heel veel makkelijker dan op deze wijze gaat het bakken van kokosmakronen echt niet worden en ze zijn super lekker. Natuurlijk kun je ze ook met ei maken, daarvoor heb ik nog een variatie op het recept toegevoegd.

Wat je nodig hebt voor 8 grote of 16 kleine kokosmakronen

  • 1 blikje gecondenseerde melk (ik gebruikte Friesche Vlag van 397 gr)
  • 250 gr geraspte kokos
  • 100 gr verse ananas, in kleine stukjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 15 – 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng alle ingredienten in een grote kom goed door elkaar.
  3. Maak met 2 lepels of met je handen hoopjes van het beslag en leg deze naast elkaar op het bakpapier met een beetje ruimte ertussen. Dit was mijn manier en zo kreeg ik vrij flinke kokosmakronen. Je kunt ook een ijsschep gebruiken en daarmee wat kleinere hoopjes maken.
  4. Schuif het bakblik in de oven en bak ze in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Let op: kleinere kokosmakronen hebben minder lang nodig. Mijn advies is om vanaf 10 minuten de oven goed in de gaten te houden. Als de bovenkant mooi goudbruin is, haal je ze direct uit de oven.
  5. Laat de kokosmakronen afkoelen. Hierdoor worden ze aan de buitenkant krokant, maar zullen ze van binnen nog steeds een beetje sticky zijn.

Variatietip 1: vervang de gecondenseerde melk door 3 eiwitten die je tot stijve pieken klopt en voeg daar in delen 150 gram suiker aan toe. Meng dit met 250 gr geraspte kokos en eventueel de ananas.

Variatietip 2: als de kokosmakronen aan het afkoelen zijn kun je ze bedruipen met gesmolten chocolade. Dit zal ook hard worden en smaakt zalig in combinatie met de kokos en ananas.

De kokosmakronen kun je een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos. Maar ze zijn het allerlekkerst direct na het afkoelen, bij ons hielden ze het daarom ook niet erg lang uit. Geniet ervan!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer