Kreeft met knoflook, gember en lente-ui

Vers bereide kreeft…wat een feest! Die past bij mij echt in de categorie ‘maak me daar ‘s nachts maar voor wakker’ en de Mr. is er ook niet vies van. Mijn schoonzusje leerde mij haar recept met knoflook, gember en lente-ui en deze deel ik dan weer met jullie natuurlijk. Zo ben ik!

De kreeft kun je vooraf bestellen bij je eigen visboer of je haalt ze bij een groothandel. Wij gaan bijvoorbeeld vaak naar de Sligro. Haal wel kleine kreeftjes (rond de halve kilo), omdat daar het vlees malser van is.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui, gesnipperd
– 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
– 1 stuk gember van 6 cm, geschild en in dunne plakjes
– zonnebloemolie
– 6 lente-ui, grof gehakt
– 2 gekookte kreeften van circa 500 gram (vraag je visboer), in stukken gehakt
– 2 el vissaus
– 100 ml heet water
– 1 citroen
– 2 el maïzena

kreeft-met-knoflook-gember-en-lente-ui-3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Verhit een wok en bak de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels zonnebloemolie. Roer de lente-ui en stukken kreeft erdoor en bak 2 minuten mee. Zet het vuur laag en roer de vissaus, water en sap van 1 citroen erdoor. Laat dit een aantal minuten pruttelen.

Meng de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje. Roer dit door de saus en laat nog een paar minuten op het vuur staan met de deksel op de pan, hierdoor zal de saus iets gaan binden.

Serveer met witte rijst en en een bijgerecht van diverse roergebakken groenten zoals broccoli, paprika, taugé en paddenstoelen. Bak deze met knoflook en wat fijngesneden rode peper.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *