Lasagne met geroosterde paprika en kruiden

Toen ik ongeveer twee jaar geleden begon te daten met mijn vriend nodigde hij me uit om voor het eerst bij hem thuis te komen eten. Dat leek me wel wat, want ook toen was ik al dol op eten. Geheel zonder verwachting schoof ik aan tafel en je raadt …

Toen ik ongeveer twee jaar geleden begon te daten met mijn vriend nodigde hij me uit om voor het eerst bij hem thuis te komen eten. Dat leek me wel wat, want ook toen was ik al dol op eten. Geheel zonder verwachting schoof ik aan tafel en je raadt het misschien al, deze lasagne met geroosterde paprika en kruiden is wat hij voor me maakte.

En dat was een slimme keuze want die lasagne was goddelijk lekker. Een man die lekker kan koken dacht ik! Bof ik even. Jammer maar helaas bleek het uiteindelijk niets meer dan een slimme versiertruc. Inmiddels ben ik er wel achter dat deze lasagne zo ongeveer het enige gerecht is wat hij graag maakt… Beetje jammer is het wel, maar gelukkig kan ik me wel aardig vermaken in de keuken en kan hij goed afwassen. Én hij maakt gelukkig nog vaak genoeg deze heerlijke lasagne met geroosterde paprika en kruiden voor me.

Meer lasagne recepten? Laat je hier inspireren.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 1 pot geroosterde paprika’s (465 gr)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 720 ml gekruide passata (tomatensaus)
  • 10 (verse) lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie
  • 150 gr belegen geraspte kaas

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 min + 25 min oventijd 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de paprika in een vergiet uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, zout en peper naar smaak en bak het rul. Schenk de passata erbij en verwarm een aantal minuten.
  3. Snijd de paprika ondertussen in repen van vier per paprika.
  4. Schep wat van de gehaktsaus in een ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Dan weer gehaktsaus gevolgd door reepjes paprika en lasagnebladen. Herhaal tot de saus op is en eindig met saus.
  5. Scheur de bol mozzarella en verdeel over de lasagne. Leg daar de takjes met de kruiden op en strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel.
  6. Bak circa 25 minuten tot de kaas goudbruin is.
  7. Laat heel even rusten en pluk daarna de takjes van de kruiden van de bovenkant. Die hebben hun werk gedaan. Snijd de lasagne in porties en serveer.

Geniet van deze lasagne met geroosterde paprika!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)