Wie denkt dat je pulled pork alleen op de barbecue kan bereiden heeft het mis. Het kan namelijk ook heel goed in de oven! En daarmee verwerpen we dan gelijk het idee dat je pulled pork alleen in de zomer eet. Met deze bereiding kun je dit pronkstuk maken wanneer je maar wil, zelfs met Kerst! En dat is ook nog eens helemaal niet ingewikkeld, de oven doet vooral het werk. Zelf zorg je voor een goed stuk vlees, geef je een beetje aandacht en liefde en verder mag je vooral heel lang niks doen. Dus al is het eindresultaat nog zo fantastisch, laat je daardoor niet misleiden dat de bereiding per se ingewikkeld zou moeten zijn.
Dan nog even wat inhoudelijke mededelingen voor we over gaan tot het recept: Ik heb ervoor gekozen om een dry-rub te gebruiken en deze goed in te laten trekken. Vaak wordt er barbecuesaus tijdens de bereiding toegevoegd, dat heb ik niet gedaan omdat ik het juist lekker vind om het malse vlees met die heerlijke kruiden te proeven. Dan kun je er daarna altijd nog barbecuesaus aan toevoegen. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om een relatief ‘klein’ stuk vlees te nemen. Hier haal je behoorlijk wat pulled pork uit, maar wil je graag voor een hele groep pulled pork maken, verdubbel dan de hoeveelheden uit dit recept.
Oh, dat ziet er echt lekker uit. Helaas eet ik zelf bij voorkeur geen varkensvlees. Zou het ook met kipfilet kunnen, denk je?
Dit recept is echt bedoeld voor varkensvlees, dus helaas kun je het niet vervangen voor kipfilet. Ik schrijf het wel op ons lijstje om binnenkort eens pulled chicken te gaan maken! Is ook erg lekker namelijk.
Wat een heerlijk recept! Ik dacht eraan om dit als hoofdgerecht voor de kerst te maken, kan dat? En wat zijn dat goede bijgerechten? Bijv aardappelpuree of juist frietjes?
Goed idee! Dat kan zeker. Inderdaad een bijgerecht met aardappel is er lekker bij. Zowel een puree, bijvoorbeeld een van deze: https://www.francescakookt.nl/aardperenpuree-met-hazelnoten/ of https://www.francescakookt.nl/grove-aardappelpuree-met-lente-ui/ maar ook frietjes of gebakken aardappeltjes, bijvoorbeeld een van deze: https://www.francescakookt.nl/3x-bijgerechten-met-aardappel/ of deze https://www.francescakookt.nl/aardappeltjes-uit-de-oven-met-truffelmayonaise/. Je kunt de hoeveelheden van de coleslaw aanpassen en erbij serveren of een andere frisse salade (zie receptenindex), de barbecuesaus uiteraard en ook lekker erbij is appelcompote (https://www.francescakookt.nl/appelcompote-ciderazijn-en-kaneel/). Genoeg opties zo? 🙂
Wauw wat een goede ideeën! Dankjewel Dominique! Hier kan ik zeker mee aan de slag 😀
Graag gedaan en succes! 🙂
Ideale kerntemperatuur is 96 gr c. Anders te taai
In ons recept geven we 88 graden aan als kerntemperatuur, dus dat zal niet taai worden dan 😉
Van wie is de tekst inndit pulled pork recept
Hi Henk, deze blog is geschreven door Dominique die voorheen ook in ons blogteam zat. Vanwaar de vraag?
Ga ik vandaag uitproberen
Voor hoeveel personen is dit recept?
1,5 kg vlees voor 6 broodjes?
Ik wil graag de pulled pork zaterdag voor de lunch maken. Kan ik vrijdag beginnen en zaterdag ochtend het afmaken? Dus halverwege stoppen, koelen en de volgende ochtend doorgaan?
Dat heb ik zelf nog nooit zo gedaan dus daar kan ik je geen goed advies over geven.
Ha ik heb nog een heerlijk stuk in de vriezer liggen. Dat komt helemaal goed!
🙂
Nu voor de tweede keer gemaakt volgens jouw recept. Super lekker! De BBQ saus en cole slaw maken het he-le-maal af. Smullen!
Top!
Nou hier is het recept niet echt goed in de smaak gevallen, iedereen vond het veel te pittig🥺 volgende keer zal ik de cayenne peper weglaten misschien dat dat helpt
Oh jee, wat jammer. Zijn jullie gewend om pittig te eten of helemaal niet?
Ik vond het ook veel te pittig! Theelepel ipv Eetlepel is m.i. ook pittig genoeg
vraag. Moet het vlees nu ook in de eerste uren afgedekt worden met folie? Of enkel bij het 2e gedeelte (punt4)? Ik heb al enkele andere sites geraadpleegd, maar er zit niet echt een lijn in (vaak eerst afdekken en dan enkel op het laatst niet). Morgen gaat ie in de oven! 🙂
Stap 3 is niet afgedekt
Hoi Francesca, Klopt het dat je schouderkarbonade kan gebruiken voor pulled pork? Ik ben nog niet helemaal bekend met alle namen en wat ik ermee kan doen. Recepten met tekst en uitleg die als makkelijk bestempeld worden zijn dan natuurlijk des te aantrekkelijker. Maar dan moet ik wel het juiste stuk vlees kunnen bemachtigen. Ik hoor graag van je! 🙂
Yes, dat kan!
Geen fout? Overal zie ik voor pulled pork 120 later 130 graden staan, bij dit recept 110/ 90. Wat houd ik aan ?
De graden die in mijn recept staan 🙂
Hoi, ik heb een vraag. Ik ga dit voor het eerst maken. Heb een stuk procureur van 3 kg. Houd dit dan in gewoon langer wachten op dezelfde temperaturen uit het recept voor hetzelfde resultaat?
Dag Silko,
Ik heb dit recept zelf nog niet gemaakt (gaat niet lang duren 🙂 ). Maar in principe is het inderdaad zo dat je de kerntemperatuur kan aanhouden voor het gewenste resultaat. Als je een kerntemperatuurmeter hebt moet het goed komen.
Daar ben ik het volledig mee eens
Dit wil ik al langer maken. Ga het zeker een dezer dagen bereiden, nu ik heb gevonden dat het ook in de oven kan. Zet ik de pan op het rooster of op de bakplaat? En gebruik ik alleen hete lucht of icm met boven en/of onderwarmte?
Het is en blijft een heerlijk recept! Al 3 keer eerder gemaakt en de 4e keer is onderweg. Soms moet ik de oven een tikkie hoger zetten om de temperatuur goed te krijgen maar is tot nu elke keer een groot succes! Zelf ben ik ook een grote fan van de salade. Nog een uurtje en wij gaan weer heerlijk genieten van de pulled pork.😋