Pizza met Bimi, courgette, ei en basilicum

Samenwerking – Wat kan ik genieten van de lente die zich weer laat zien, we hebben zelfs al buiten gegeten vorige week! Ik word daardoor gelijk geïnspireerd voor frisse, vrolijke gerechten die je lekker buiten kunt eten. Of stiekem toch binnen, als er nog net even een frisse dag tussen zit. Deze pizza met bimi, courgette, ei en basilicum is perfect voor een doordeweekse avond met de kids, maar ook voor een brunch of borrel met vrienden. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ga voor de eenvoudige variant door te kiezen voor een kant-en-klare pizzabodem of pizzadeeg of stroop je mouwen op en maak je eigen pizzadeeg. Het recept daarvoor vind je hier.

De culinaire veelzijdigheid van Bimi®

Dit jaar ga ik voor jullie diverse recepten maken met Bimi®, wat een kruising is tussen kailan (Chinese koolsoort) en de ‘gewone’ broccoli die we allemaal kennen. Het heeft een milde, lichtzoete smaak en is enorm veelzijdig in de keuken. Lees daarvoor ook eens mijn vorige artikel waarin ik veel tips geef én het (bijzonder lekkere) recept deel voor roergebakken bief met bimi en noedels. Ik ben er echt fan van, door de smaak, maar ook omdat het zo makkelijk is om te bereiden. Zoals op deze pizza waarvoor je de slanke bimi-stengels gewoon rauw op de pizza kunt leggen en de oven doet de rest van het werk.

Het wordt tijd om te proeven, vinden jullie ook niet?

Wat je nodig hebt voor 2 pizza’s voor 4 personen (of voor meer personen als je het als brunchgerecht of hapje serveert)

  • 2 pizzabodems, 2 rollen koelvers pizzadeeg of zelfgemaakt pizzadeeg
  • 200 gr zelfgemaakte pizzasaus of passata met basilicum
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
  • ½ courgette, in dunne plakjes
  • 100 gr Bimi® (te koop bij Jumbo, PLUS en Deen)
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout
  • gedroogde oregano
  • bosje verse basilicum
  • optioneel: plakjes verse prosciutto (parmaham)

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 10 – 12 minuten

Tip: Ga je zelf het pizzadeeg maken? Bereid dit dan al eerder voor en bewaar je pizzadeeg per portie in de koelkast. Dit geldt ook voor de pizzasaus.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht op 210 graden) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Rol je pizzadeeg uit en leg deze op het bakpapier. Is je oven groot genoeg, dan kun je 2 pizza’s tegelijk bakken. Anders bak je ze een voor een.
  3. Smeer de pizzabodem in met een deel van de tomatensaus, houd daarbij de randjes vrij. Beleg de pizza daarna met stukjes mozzarella, plakjes courgette en de bimi. Houd het midden daarbij vrij en verdeel de ingrediënten over 2 pizza’s.
  4. Breek voorzichtig een eitje en laat deze, met hele dooier, in het midden van de pizza glijden. Bestrooi de pizza daarna met zwarte peper, zout en oregano naar smaak.
  5. Bak de lente pizza met bimi 10 – 12 minuten in de oven.
  6. Garneer daarna met blaadjes basilicum en eventueel wat prosciutto. Ik liet er zelf eentje vegetarisch, dat kan ook heel goed! Serveer direct.

Geniet van deze heerlijke pizza met bimi, courgette, ei en basilicum in het zonnetje! Ik hoor graag wat je ervan vond 🙂. Ben je in de tussentijd benieuwd naar meer recepten met de echte Bimi®? Kijk dan ook eens hier voor veel receptinspiratie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Brunch recepten, Hapje recepten, Hoofdgerecht recepten. recepten maken met Bimi®, wat een kruising is tussen kailan (Chinese koolsoort) en de ‘gewone’ broccoli , het heeft een milde, lichtzoete smaak

Dit is een samenwerking met Bimi®. Lees ook hier mijn disclaimer.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pizza met Bimi, courgette, ei en basilicum”

  1. Kijkend naar de ingrediënten voor zelfgemaakte deeg: Ik weet dat er in brood (dus ook pizzabodems) zout moet zitten, maar hoeveel is echt nodig? 500g bloem en 10g zout, dat is 2%. Als de kleine 100g eet, is dat al 2 g zout van de bodem, laat staan van de andere ingrediënten of al het andere wat ze op een dag eet. Hoeveel is voor de smaak, en hoeveel is essentieel? Is een zoutarme variant mogelijk? Bedankt.