3 van 2 stemmen

Lente salade met asperges en doperwtendressing

30 minuten
Salade
Vegetarisch

Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges, doperwten, frisse dressing, kruiden en Parmezaanse. In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Daarom combineerde ik ze met al het andere lekkers voor een feestje op je bord! Dol op alle soorten asperges? Maak dan …

Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges, doperwten, frisse dressing, kruiden en Parmezaanse. In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Daarom combineerde ik ze met al het andere lekkers voor een feestje op je bord!

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges, geschild en onderkanten verwijderd
  • boter
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 gr groene asperges, stukje van de onderkanten verwijderd
  • bakolijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 200 gr verse doperwten
  • rasp van 1/2 citroen + extra
  • olijfolie extra vergine
  • 75 gr veldsla
  • 75 gr wortel julienne
  • handje verse dille, fijngehakt
  • handje verse bieslook, fijngehakt
  • blok Parmezaanse kaas
  • serveer erbij: crostini of toast

Aan de slag!

  • Kook de witte asperges 8 - 10 minuten in een pan met water, paar klontjes boter, 1 eetlepel citroensap, snuf zout en zwarte peper. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 5 - 8 minuten nagaren in het warme vocht met de deksel op de pan.
  • Tip: Ik kook mijn asperges altijd in een platte grillpan. Zo liggen ze mooi plat en kun je goed testen of ze gaar zijn. Til een asperge in het midden op met een vork en als ze aan de uiteinden iets doorbuigen zijn ze gaar.
  • Snijd de groene asperges in grove stukken. Roerbak ze 5 - 8 minuten in een hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie, uitgeperste knoflook en zout tot ze beetgaar zijn. De doperwten bak je de laatste 4 minuten mee. Roer daarna de citroenrasp erdoor.
  • Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel citroensap, peper en zout.
  • Maak 4 bordjes (of een grote schaal) op met een handje veldsla en wat wortel julienne. Verdeel hier de groene asperges met doperwten over. Halveer de witte asperges in de lengte en verdeel over de bordjes. Garneer met de dressing, fijngehakte dille en bieslook (mag best royaal) en wat geschaafde Parmezaanse kaas.
  • Serveer direct samen met wat crostini of toast.

Notities

  • Dit is een lunch of hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
  • Tip: Ik kook mijn asperges altijd in een platte grillpan. Zo liggen ze mooi plat en kun je goed testen of ze gaar zijn. Til een asperge in het midden op met een vork en als ze aan de uiteinden iets doorbuigen zijn ze gaar.

Recept lente salade met asperges: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)