Samenwerking – Ik was al overtuigd, en mijn fans zijn na het testen van de Greens en Crème Americains van SMAECK nu ook compleet overtuigd! De afgelopen weken zijn ze aan de slag gegaan met het testen van alle smaken en ik zag zoveel lekkere recepten voorbij komen op mijn scherm van iedereen. Vandaag deel ik een aantal van hun gerechten en ik maak bekend wie de grote winnaar is die een kookworkshop krijgt van Jacob Jan Boerma :-).
Uiteraard heb ik zelf ook nog gekookt. Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges (wit én groen!) en een frisse velderwtendressing. Hiervoor gebruikte ik de SMAECK Greens Velderwten met peterselie en pijnboompitten en ontdekte zo dat je de spreads ook perfect als basis kunt gebruiken voor een dressing. Alleen een beetje verdunnen met bijvoorbeeld olijfolie, azijn en/of water en dan ben je er al. Makkelijk en lekker! Maar nu eerst door naar de recepten van mijn Fans.
Dit kun je allemaal met de SMAECK Greens en Crème Americains
Borrelen natuurlijk! Zowel de Greens als de Crème Americians lenen zich er perfect voor om te combineren met bijvoorbeeld rauwkost, zuurgoed, kaas, ei crackers en brood voor op een vegetarische borrelplank. Combineren met vis of vlees kan uiteraard ook.
Trudy maakte een heerlijke vegetarisch borrelplank voor haar lieverds thuis. Zo gedaan met de spreads van SMAECK. En Corianne maakte met alle spreads een prachtige paasborrelplank.
Lekker snel lunchen, want de spreads en crèmes zijn zo goed op smaak dat je eigenlijk nog maar weinig extra nodig hebt voor een smakelijke lunch.
Michael maakte er een prachtig kleurrijk bordje van wat binnen no-time klaar was. En Muna maakte er een feest van met drie verschillende Crème Americains op een boterham met wat rucola en gekookt ei.
Mijn Fans maakten er ook een burger feestje van, wat zowel verrassend als heel logisch is. Want de Greens zijn een heerlijke smaeckmaker voor op een burger.
Zo maakte Gerdien een portobelloburger met velderwtenspread en gemarineerde en gegrilde paprika en ui. Lekker met zoete aardappel frietjes erbij. En Lislovescooking maakte een burger met zelfgemaakt broodje, een vegaburger, de Orientaals gekruide Crème Americain, komkommer en tomaat voor de lunch.
Er werd nog meer lekkers gemaakt. Zo maakte Tiffskitchenx hartige bloemkoolcakejes en Kelly maakte heerlijke, luxe croissants.
De Fans kregen ook de opdracht om een avondmaaltijd te maken met de spreads of crèmes. Muna combineerde de rode bietenspread met courgette spread, falafel en wat verkruimelde feta. En Sanne maakte garnalen met de Oriëntaals gekruide crème en witte rijst. Ik zou beide wel willen eten vanavond!
En de SMAECK winaar is…
Als laatste de bekendmaking van de grote winnaar van deze SMAECK Fansquare test! Ik vond het deze keer echt enorm lastig, omdat er zoveel heerlijke gerechten zijn gemaakt door iedereen. Maar er is één iemand die me net even meer verraste en dat is…Buiske! Razend enthousiast ging ze aan de slag met haar enorme stapel Greens en Crèmes en daar maakte ze onder andere deze proeverij van crèmes mee.
Maar ook maakte zij voor het avondeten een risotto van bloemkoolrijst met als smaeckmaker de rode bietenspread en geitenkaas, walnoten en rucola. Haar laatste gerecht waren deze Oriëntaalse kwarkpannenkoekjes met vegetarische kipstukjes, garam masala en gesmoorde avocado. Daar wil je toch zo een hap van nemen!
Van harte gefeliciteerd Buiske, jij hebt de kookworkshop met Jacob Jan Boerma gewonnen! Wat een feest zal dat worden :-).
Ik kookte ook nog iets heerlijks voor de lente
In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Deze heerlijke groentes combineerde ik in een salade met velderwtendressing en meer lekkers. Een feestje op je bord!