LIVE BLOG: Francesca 12 uur in een #hokje

Vandaag is het zover. Ik laat mezelf 12 uur opsluiten in een #hokje om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de kinderprostitutie en geven ze weer een plek in de maatschappij door opvang, scholing en juridische en …

Vandaag is het zover. Ik laat mezelf 12 uur opsluiten in een #hokje om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de kinderprostitutie en geven ze weer een plek in de maatschappij door opvang, scholing en juridische en medische hulp. Ik ondersteun de stichting met heel mijn hart, zoals je ook al in deze blog kon lezen.

Al mijn belevenissen kun je vandaag volgen in deze LIVE BLOG! Want ik mag mijn laptop en mobiel meenemen in het hokje en er zal vast een hoop gebeuren vandaag. Wil je ook doneren voor Free a Girl? Dat kan HIER. Of kijk bij mijn veilingitems en doe daar een BOD op!

08.23 uur: Koken en heel veel havermout eten

IMG_2164

Ik was vanochtend om 6 uur op, want er moest gekookt worden! Niet omdat ik nog een recept wilde posten, nee ik heb gisteren een donatie ontvangen van Dutchwyse, maar liefst 100 euro als ik voor hen een lunch voor 7 personen zou maken. Dat doen we natuurlijk gewoon en de lunch staat klaar hoor!

IMG_2168 IMG_2173

Ik heb ook nog even een blueberry cheesecake gebakken. Dat was een uitdaging, omdat mijn Mr gisteravond de bodem had opgegeten toen ik lag te slapen (lees: een halve rol Bastogne koeken). Wat ik met de cheesecake ga doen, weet ik nog niet. Daar kom ik op terug 😉

Het gaat trouwens erg goed met de donaties. Er is al bijna € 1.900,- binnen en ik heb ruim € 1.200,- aan biedingen op mijn veilingitems. Maar daar kan nog meer bij! Zou het lukken om over de € 3.500,- totaal heen te gaan? Moet toch kunnen, niet waar.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 08.33.23

Zo maar even douchen en comfortabele kleren aantrekken voor die 12 uur in het #hokje en nog wat andere voorbereidingen doen. Ik ga ook nog een trog havermout met banaan eten zodat ik goed vol zit. In die 12 uur mag ik namelijk alleen een kommetje rijst eten. Gelukkig is er wel constant water in mijn hokje, want het wordt goed warm vandaag.

Jullie komen toch wel even langs als je in de buurt bent hè? Je vindt mijn hokje bij Clooney in Zoetermeer op het Stadhuisplein. Nou, hop ik ga aan de slag met de laatste voorbereidingen!

11.19 uur: De deur is op slot!

Nou jongens, ik zit erin hoor! Mijn eigen mannen hebben me opgesloten onder toeziend oog van onze Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot, die ook nog een geweldige donatie heeft gedaan, dank u wel burgemeester 🙂 Ik heb een leuke fotoreportage voor jullie van de opsluiting.

IMG_2182 IMG_2189 IMG_2190 IMG_2192 IMG_2184

Terwijl ik hier zit, kunnen jullie op verschillende manieren doneren. Hier komen ze!

1. Een donatie op mijn persoonlijke actiepagina, HIER! Vanochtend trouwens al geweldige donaties ontvangen, dank!!

2. Kom langs en doneer in de collectebus die aan mijn hokje hangt.

3. Doe mee aan de doneeractie van 3DMij! Doneer € 10 in de actiebus en maak kans op een geweldig 3D beeldje van jezelf of iemand die je lief vindt. Vanavond na 23.00 uur maken we de winnaar bekend!

IMG_2183

4. Zet me aan het werk in mijn hokje! Als merk of bedrijf kun je mij hier een recept laten schrijven voor een van je producten voor een donatie van € 100,- op mijn actiepagina (hier dus). Ik schrijf het recept vandaag uit en maak het daarna nog een keer na en lever het recept inclusief foto aan. Deze mag je dan vrij gebruiken.

5. Doe een donatie van € 10 bij mijn hokje en krijg daarvoor het kookboek Feelgood Food cadeau, ik heb een hele stapel klaarliggen hier!

IMG_2197

De teller staat nu op € 2.008, yeah!

Schermafbeelding 2015-06-04 om 11.34.32

 13.45 uur: Yes, ik heb geplast en nu aan het werk!

De eerste 3 uur zit er alweer bijna op en ik heb net zo fijn geplast tijdens de eerste plaspauze van 5 minuten, haha. Nu weer terug in mijn hok en even een klein beetje rust. Het is superdruk met lieve familie, vrienden en onbekenden die allemaal een praatje komen maken en doneren. Die mentale steun is fijn!

IMG_2196 IMG_2198 IMG_2201 IMG_2210 IMG_2213

Eigenlijk wel jammer dat het zulk mooi weer is, want nu zit iedereen buiten op het terras. Kom naar binnen allemaal! Nee hoor, grapje. Ik denk alleen wel dat ik vanavond wat vrienden het terras op stuur met de collectebus, dan zijn jullie vast gewaarschuwd.

IMG_2203

Nu is het tijd om aan het werk te gaan! Ik schrijf namelijk vandaag recepten voor € 100 in mijn hokje. En de eerste recepten zijn al verkocht. Queens Vis heeft er maar liefst 500 recepten gekocht (wauw!) en ook HAK heeft me gevraagd om een recept te maken met hun bonenmix. Doen we gewoon!

Schermafbeelding 2015-06-04 om 13.53.30

Of ik al trek heb, vraag je je wellicht af? Nou, mijn maag begint een klein beetje te knorren en ik denk dat ik om 18.00 uur erg gelukkig wordt van het kommetje rijst. Dit is trouwens het enige wat ik mag eten in die 12 uur.

Zwaaien jullie nog even mee naar Jesse daarzo aan de overkant? Ook hij zit vandaag 12 uur vast, kanjer!

IMG_2204

16.32 uur: Stilte voor de storm

Het is even wat rustiger en ik zit hier half in het zonnetje een beetje te typen.

IMG_2215

Warmer wordt het nu wel en mijn buik begint te rommelen. De havermout van vanochtend heeft goed z’n werk gedaan, want ik kan de trek nog goed aan. Die 2 grote flessen water die ik naar binnen heb getikt, helpen ook mee. Over 1,5 uur komt mijn kommetje met rijst. Kan ik mooi opeten als mijn mannen en moeder hier komen eten. Lieve Linda en Reny kwamen net op bezoek, gezellig mee zitten kletsen en ook een mooie donatie gekregen. Thanks lieverds!

IMG_2217

Weer veel nieuws op het donatiefront! American Sweet Potato heeft € 100 gedoneerd voor een recept met zoete aardappel dus daar ga ik snel mee aan de slag!

Schermafbeelding 2015-06-04 om 16.34.51

Verder kocht vriendje Tinus mijn blueberry cheesecake, die ik vanochtend had gebakken, voor € 25!

IMG_2219

En…Provincie Noord-Brabant heb ik mijn ‘vergoeding’ voor het spreken op het symposium ‘Van Product naar Markt’ laten storten op mijn actiepagina; € 200 erbij voor Free a Girl, yes!

Het gaat ook heel lekker met de donaties voor een 3D beeldje, benieuwd wie de winnaar gaat worden vanavond.

Ook heel tof: de mannen van Dutchwyse hebben genoten van hun lunch!

IMG_2214

Ik had trouwens nog een paar uur het dilemma of ik een gevulde buik of gevulde blaas wilde hebben. De buik heeft gewonnen, want mijn blaas staat op klappen nu haha. Nog 27 minuten en dan mag ik weer naar het toilet.

De teller staat nu op € 2.458!

Schermafbeelding 2015-06-04 om 16.48.13

20.48 uur: Rondwandelende borden rijst en duizenden toeters

Weg met de stilte, het is CHAOS hier! Met de laatste avond van de avondvierdaagse om me heen, galmende presentatoren, toeters, fluitjes en duizenden mensen. Whoehoe, als jullie nou allemaal even hier komen doneren 😉

IMG_2244

Maar goed, ik word hier wel een tikkeltje weggetoeterd. En ik heb opeens een acute aanval van hooikoorts waardoor ik non stop een servetje op mijn oog duw. Is vast de leeftijd en dat ik wat aan het aftakelen ben na zoveel uur in een hok, haha (terwijl ik dit typ, heeft mijn Mr thuis mijn bril opgehaald, zo fijn).

IMG_2237

Ik mocht om 18.00 uur rijst met een beetje ketjap (thank you Cin), dat werd 19.00 uur en toen ik mijn bord door de zaak zag wandelen transformeerde ik tijdelijk in een hongerige tijger (sorry Cin). Lekker hoor, zo’n bordje rijst! Die pakt niemand me meer af.

IMG_2233

En mijn allerliefste zat gewoon met gamba’s voor mijn neus te zwaaien! Tsssssss, maar hij heeft het weer goedgemaakt door mijn bril te halen. Zo gaan die dingen.

IMG_2236

Nu op naar de laatste 2 uur, die rammen we er even door. Mede dankzij alle lieve mensen die op bezoek komen voor mentale steun! Ik schop die vrienden van me zo naar buiten om nog even met de collectebus rond te gaan en de laatste kookboeken voor een tientje te verkopen. Ook heel tof, fans van mijn Facebook komen ook gewoon langs om te doneren, te gek!

IMG_2248 IMG_2246 IMG_2238

Het gaat ook geweldig met de donaties en er staan af en toe zulke lieve teksten bij dat ik er een brok van in mijn keel krijg. Jullie zijn geweldig en het is inderdaad ‘allemaal voor de meisjes’.

IMG_2243

Nog een belangrijke dienstmededeling: ALLE veilingen sluiten vanavond om 22.00 uur! Ik heb enorm veel biedingen gekregen en ik vind het mooi zo. Vanavond wil ik mijn volledige Free a Girl deelname afronden met een monsteropbrengst en daarna is het ook goed. Ik heb geknald (nog steeds) en heel veel van jullie gevraagd. Alles voor het goede doel en de climax van vandaag is amazing, maar morgen wil ik weer gewoon alleen over eten praten 🙂 Er is trouwens nog een last minute veiling binnengekomen: 2 kaartjes voor de Magic Mike XXL film&live show bij Vrienden Zoetermeer.

De teller staat nu op € 2.650!

Schermafbeelding 2015-06-04 om 21.12.10

08.15 uur: de volgende ochtend

Oh jongens, wat was dit een avontuur! Gisteravond om 23.00 uur mocht mijn Mr me bevrijden uit mijn hokje. Na een dikke kus van mijn man was het tijd om mijn mede-hokker Jesse hard te knuffelen.

IMG_2267

IMG_2268

We keken elkaar aan met wederzijdse gevoelens; dit was mooi, intens, zo belangrijk en we hadden beiden nog wel 12 uur kunnen zitten. Natuurlijk is het een lange zit, maar niet onmogelijk en als je de hele dag bezig bent met alle mensen die langskomen en de online aandacht dan vliegen de uren ontzettend snel voorbij. Dat niet eten is in het begin wel even lastig, maar als je eenmaal de knop om hebt gezet is dat ook prima te handelen.

Het laatste uur was echt waanzinnig. Ik kreeg zoveel support online en van mijn familie en vrienden voor mijn hokje! En de donaties stroomden van alle kanten binnen. Er werd zelfs een twitterwave in gang gezet door lieve Philippine. Had ik al gezegd dat het waanzinnig was?!

Schermafbeelding 2015-06-05 om 08.14.25

Na mijn bevrijding stond het eten direct klaar. Een kipschnitzel met frietjes en toe een stukje van mijn eigen cheesecake (waarvoor ik gewoon netjes 5 euro had gedoneerd haha)!

IMG_2261

Het geld werd geteld door de bestuurders van de stichting terwijl ik mijn eerste glas wijn gulzig opdronk. Dat snelle drinken was wellicht niet zo handig, want ik werd er toch een beetje teut van 😉

De finale telling volgt nog, maar ik heb zeker € 4.250 opgehaald, inclusief de verkoop van alle veilingitems. De kopers hebben allemaal een mailtje gehad en kunnen met een betaallink hun item afrekenen. Die opbrengst komt op mijn actiepagina erbij. Qua donaties aan mijn hokje heb ik € 302,30 opgehaald, dat geld stort ik vandaag op de rekening en dan komt dat ook op bij het totaal. Volgende week weten we wat het grand total zal zijn!

Ook hebben we gisteren de winnaar getrokken van het 3D-beeldje van 3DMij. Met mijn ogen dicht heb ik 1 envelop uit de doos getrokken. En de winnares is…Marijke! Ik zal persoonlijk contact met haar opnemen om de prijs te overhandigen. Dit weekend neem ik ook contact op met alle kopers van de veilingitems om af te spreken hoe en wanneer ze hun item zullen ontvangen.

En wat nu? Nou, nu begint het ‘normale’ leven weer 🙂 Ik zit hier met een moe lichaam heel trots te wezen op alles wat ik samen met mijn Zoetermeerse team aan het bereiken ben voor de meisjes. We zijn nog niet klaar, want vandaag en morgen zitten er nog 5 toppers vast in de hokjes. Iedere dag ga ik even langs om ze mentaal te ondersteunen en natuurlijk hoort daar ook een donatie bij! Het is wederom waanzinnig om te zien wat we met elkaar voor elkaar krijgen. Onze team captain Manja zet alle ‘hokkers’ iedere dag in het zonnetje en gebruikt daar een quote bij die alles eigenlijk zegt. En daar wil ik deze LIVE blog mee afsluiten.

Vlak nadat ik IEDEREEN die mij en Free a Girl gesteund heeft (op wat voor manier dan ook) enorm heb bedankt, jullie zijn kanjers!

[perfect_quotes id=”13668″]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)