Makkelijk gehaktpannetje met prei en yoghurt

Vanavond heb ik een sportavond en die begint om 19.00 uur. Dan heb je dus niet uitgebreid de tijd om te koken ‘s avonds en moet er snel iets lekkers en voedzaams op tafel staan. Ik heb ontzettend lang niet gesport en dan was dit nooit een ding, maar nu …

Vanavond heb ik een sportavond en die begint om 19.00 uur. Dan heb je dus niet uitgebreid de tijd om te koken ‘s avonds en moet er snel iets lekkers en voedzaams op tafel staan. Ik heb ontzettend lang niet gesport en dan was dit nooit een ding, maar nu ik weer aan het bewegen ben geslagen loop ik vaak tegen het planningsissue op. Eerlijk…in het begin ben ik ook wel eens met een boterham met pindakaas de deur uitgelopen, omdat ik het qua tijd niet meer gebolwerkt kreeg. Maar je went aan alles zeggen ze toch? In het tijdschrift Koken & Genieten kwam ik een recept tegen voor een gehaktpannetje met prei. Ik heb het recept nog iets aangepast waardoor het niet alleen snel klaar is, maar ook nog eens alles in zich heeft om een uur flink te knallen tijdens bootcamp. En de peuter? Die at er ook met volle teugen van 🙂

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen

– 2 preien
– 2 koolrabi
– 300gr rundergehakt
– 1/2 groentebouillonblokje (bij voorkeur zonder of weinig zout)
– 175gr bonen (naar keuze), afgespoeld
– 1/2 teentje knoflook
– 150ml yoghurt
– 1el gehakte peterselie
– snufje cayennepeper
– 2el zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloempitten geroosterd)
– olie
– zeezout
– peper

Francesca Kookt_gehaktpannetje met prei en yoghurt_2

Wat je gaat doen

Snijd de preien in ringen, schil de koolrabi en snijd in blokjes. Verhit een eetlepel olie in een braadpan en rul hier het gehakt in en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt uit de pan en roerbak de prei en koolrabi 2 minuten. Voeg het gehakt weer toe en schenk er 300ml water bij. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg de laatste 2 minuten de bonen toe en roer deze er voorzichtig door.

Terwijl het pannetje pruttelt, rasp je de knoflook boven de yoghurt. Roer dit er samen met de helft van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Na 5 minuten doe je een snufje cayennepeper bij het gehaktpannetje, proef hierna en breng eventueel nog op smaak. Serveer met een schepje yoghurt en strooi er wat zaden en peterselie over. Zo is het al heerlijk, maar je kunt er ook nog wat zilvervliesrijst of brood bij serveren.

Meer inspiratie voor makkelijke hoofdgerechten? Kijk dan eens hier.

Volg Francesca Kookt! op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer