Een tijdje terug ging ik aan de slag met een Deens recept voor kanelstang, wat een zalig kaneelbrood is met onder andere banketbakkersroom en hazelnoten.
Tijdens het maken ontdekte ik een recept voor makkelijke banketbakkersroom waar ik in eerste instantie een beetje aan twijfelde. Want naast het feit dat je er hele eieren voor gebruikte (normaal alleen de eidooiers), werd het hele mengsel in de pan verwarmt. Maar wat bleek: het ging perfect en de banketbakkersroom werd fantastisch. Luchtig, zacht en onmogelijk om te laten mislukken.
Ik heb daarom maar even een foto gemaakt van het eindresultaat zodat ik het recept ook met jullie kon delen. De originele versie zal ik ook nog wel een keer maken en publiceren, maar dan heb je deze ook vast! Ideaal om een taart mee te vullen of als topping te gebruiken. Maar ook voor roombroodjes, of in soezen. Dit basisrecept is voldoende voor kleine tartelettes, maar als je het recept verdubbeld kun je het ook goed gebruiken als vulling voor een vlaai of taart.
Hoi Francesca, moet het perse volle melk zijn? Heb ik nooit in huis namelijk. Alvast bedankt voor je reactie.
Halfvol kan ook. Mager niet.
Hey, welke maat van eetlepel gebruik jij, 10 of 15 ml? dank u voor je antwoord