Makkelijke tarte tatin

Deze makkelijke tarte tatin met ananas is in een handomdraai gemaakt en ontzettend lekker. Het heeft niets te maken met de originele tarte tatin, maar als je wat bladerdeeg in je diepvries hebt liggen is dit wel ‘the next best thing’ als je zin hebt in een lekker toetje en snel klaar wilt zijn. En niet eens zo slecht voor je, omdat ik ahornsiroop gebruik in plaats van suiker.

Ook lekker met appel

Dit recept voor makkelijke tarte tatin is ook heerlijk met stukjes appel en rozijnen in plaats van de ananas en kokos. Toevallig had ik nu nog een verse ananas liggen, maar ik weet uit ervaring dat de versie met appel of abrikozen ook heel goed werkt. Lekker variëren zou ik zeggen 🙂

Wat je nodig hebt

– 5 plakjes bladerdeeg
– 1/2 ananas in stukjes
– 2el ahornsiroop
– 2el rozijnen

– 1el geraspte kokos
– quiche vorm
– boter om in te vetten

Wat je gaat doen

Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Schil de ananas en snijd deze in plakjes.

Vet de quiche vorm in met een beetje boter. Bestrijk de bodem met de ahornsiroop. Leg hier de plakjes ananas op. Strooi de rozijnen en kokos over de ananas.

Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Je zult 2 plakjes doormidden moeten snijden om de randjes ook goed te bekleden.

Zet de vorm voor 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant van de bladerdeeg gaar en goudbruin is. Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen en keer m daarna om op een bord (gebruik daar wel ovenhandschoenen bij, want de vorm is nog goed heet). Het bladerdeeg laat goed los als je goed hebt ingevet.

Serveer de makkelijke tarte tatin lekker met een bolletje ijs. Geniet!

Makkelijke tarte tatin2

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Makkelijke tarte tatin”