Makreelsoep met bonen

2016 is het jaar van de boon en deze soep maken wij dan ook ten ere van al die gezonde en bovenal heerlijke bonen. En dan denken we niet alleen aan de reguliere bruine en witte boon, niets ten nadele van deze bonen hoor, maar wij doen deze keer juist …

2016 is het jaar van de boon en deze soep maken wij dan ook ten ere van al die gezonde en bovenal heerlijke bonen. En dan denken we niet alleen aan de reguliere bruine en witte boon, niets ten nadele van deze bonen hoor, maar wij doen deze keer juist eens wat met de meer exotische varianten zoals linzen en rode kidneybonen. Natuurlijk kun je ook experimenteren met andere soort bonen, laten we daarbij de gedroogde bonen niet vergeten. Hier zullen we zeker nog recepten mee gaan maken dit jaar.

Deze makreelsoep met bonen is super makkelijk te maken en was ook nog eens echt heel lekker. Een stevige maaltijdsoep is het waaruit blijkt dat de combinatie van makreel en bonen een hele goede keuze zijn, eigenlijk is het een soort erwtensoep. Maar dan met vis! Heerlijk voor de lunch, maar zou ook prima als avondmaaltijd kunnen. Dan neem je gewoon twee kommen en misschien wat brood erbij om lekker erin te dopen.

Wat je nodig hebt voor circa 800ml soep

– 1 ui
– 1 stengel bleekselderij
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– olijfolie
– 1 groentebouillonblokje
– 1 blik linzen (310 gram), afgespoeld en uitgelekt
– 1 blik rode kidneybonen (310 gram), afgespoeld en uitgelekt
– 1 hele gerookte makreel
– handje selderij, grof gehakt
– zwarte peper
– sap van 1/2 citroen

makreelsoep-met-bonen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Snijd de ui, bleekselderij, teentjes knoflook en rode peper (zonder zaadlijst) fijn of gebruik hier een hakmolentje voor. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de fijngesneden ingrediënten. Schenk hier 600ml water bij en verkruimel het groentebouillonblokje over. Roer alles goed door.

Pureer in de tussentijd de linzen en roer dit door de soep. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Fileer de makreel, in dit artikel lees je hoe, en ‘verkruimel’ de filets. Roer op het laatst de rode kidneybonen, gerookte makreel en selderij door de soep. Breng op smaak met wat zwarte peper en citroensap.

Wij hopen dat alle bonen van 2016 blij worden van dit recept als eerbetuiging en wellicht ben jij wel geïnspireerd geraakt om meer met bonen te gaan experimenteren. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je dit allang doet, dan zijn we natuurlijk heel benieuwd naar jouw ervaringen :). Laat daarvoor een reactie achter onderaan dit recept en wie weet wat we er nog mee gaan doen!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer