Makreelsalade

Tijdens de feestdagen maakte ik deze heerlijke makreelsalade voor een amuse hapje met biet, makreel en piccalilly. Het recept voor dat hapje zal ik zeker nog een keer publiceren. Maar nu eerst mijn basisrecept voor makreelsalade. Heerlijk op een broodje, cracker of in een salade. Ik koop mijn gerookte makreel …

Tijdens de feestdagen maakte ik deze heerlijke makreelsalade voor een amuse hapje met biet, makreel en piccalilly. Het recept voor dat hapje zal ik zeker nog een keer publiceren. Maar nu eerst mijn basisrecept voor makreelsalade. Heerlijk op een broodje, cracker of in een salade. Ik koop mijn gerookte makreel altijd bij de visboer en vraag om een grote makreel. Die zijn vaak lekker vet en dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Wat je nodig hebt voor een bakje vol makreelsalade

– 1 gerookte makreel
– 2 volle eetlepels mayonaise
– 2 volle eetlepels Franse kwark
– 1/2 citroen
– witte peper
– zeezout
– handje platte peterselie

makreelsalade-2

Wat je gaat doen voor deze makreelsalade

Bereidingstijd: 15 minuten

Leg de makreel op een snijplank en snijd het vel in met een mesje. Vervolgens kun je vrij makkelijk het vel aan beide kanten lostrekken. Snijd vervolgens met een scherp mes de makreel doormidden langs de hoofdgraat. De filets, de rest gooi je weg, zijn nu los. Er zitten altijd nog wel kleine graatjes in, dus controleer dat goed. ‘Verkruimel’ de makreel filets boven een kom.

Meng de makreelsalade in de dop met de mayonaise en kwark en knijp er wat vers citroensap over. Hak de platte peterselie fijn en strooi erover samen met peper en zout. Meng met een lepel door elkaar en proef. Voeg naar smaak extra peper, zout of citroensap toe.

Tip: ook lekker met een snufje gerookt paprikapoeder of cayennepeper erdoor.

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer