Makreelsalade

Tijdens de feestdagen maakte ik deze heerlijke makreelsalade voor een amuse hapje met biet, makreel en piccalilly. Het recept voor dat hapje zal ik zeker nog een keer publiceren. Maar nu eerst mijn basisrecept voor makreelsalade. Heerlijk op een broodje, cracker of in een salade. Ik koop mijn gerookte makreel altijd bij de visboer en vraag om een grote makreel. Die zijn vaak lekker vet en dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Wat je nodig hebt voor een bakje vol

– 1 gerookte makreel
– 2 volle eetlepels mayonaise
– 2 volle eetlepels Franse kwark
– 1/2 citroen
– witte peper
– zeezout
– handje platte peterselie

makreelsalade-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Leg de makreel op een snijplank en snijd het vel in met een mesje. Vervolgens kun je vrij makkelijk het vel aan beide kanten lostrekken. Snijd vervolgens met een scherp mes de makreel doormidden langs de hoofdgraat. De filets, de rest gooi je weg, zijn nu los. Er zitten altijd nog wel kleine graatjes in, dus controleer dat goed. ‘Verkruimel’ de makreel filets boven een kom.

Meng de makreel met de mayonaise en kwark en knijp er wat vers citroensap over. Hak de platte peterselie fijn en strooi erover samen met peper en zout. Meng met een lepel door elkaar en proef. Voeg naar smaak extra peper, zout of citroensap toe.

Tip: ook lekker met een snufje gerookt paprikapoeder of cayennepeper erdoor.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Makreelsalade”

  1. Ik maak hem ook bijna net zo, slechts met 1 lepel mayo en verse bieslook.
    Met een geroosterde donker bruine boterham of een kampioentje…

  2. Heerlijk toch makreelsalade en zo snel gemaakt. Vanmiddag heb ik er een gesnipperd halve sjalot, 2 augurken fijn gesneden en wat tomatenketchup en mayonaise door gedaan. 1,5 makreel.
    Nu ik je tip van cayennepeper lees ga ik die er nog even door roeren.

  3. hallo,
    ik heb een vraag mischien kan je helpen? ik wil graag een belini vullen met ?? en vervolgens hier op makreelfilet,
    en zit met de zelfde vraag wat doe ik onder de haring, forel.