Mango lassi van Pakistaanse mango’s

Heb je zin in een verfrissend en puur zomerdrankje, dan is mango lassi het antwoord daarop. Deze yoghurtdrank die oorspronkelijk uit India komt, kun je daar ongeveer op iedere hoek van de straat kopen. Het enige wat je in de basis nodig hebt is yoghurt, een beetje melk (of water) en rijpe, zoete mango’s.

En over die mango’s wil ik het eerst even met jullie hebben voordat we gaan blenden. Want kennen jullie de Pakistaanse mango’s al? Het was Jonneke van Mooncake (volgtip: check hier haar blog) die mij voor het eerst een Pakistaanse mango liet proeven tijdens haar foodtour (nog een tip, geweldig om te doen). Ik was gelijk om, wat een verschil met de mango’s zoals we ‘m hier veelal kennen. Extreem zoet, diepe smaak én geen vervelende sliertjes die tussen je tanden gaan zitten. Probleem is alleen een beetje dat je nooit meer anders wilt nadat je deze hebt geproefd, dus inmiddels bestel ik ze bij mijn toko of koop ze op markten (denk aan de Haagse Markt, Afrikaandermarkt, multiculturele markten dus).

Goed, dat gezegd hebbende gaan we nu even door naar de specerijen die je ook nog kunt gebruiken. Denk aan kardemom of saffraan die ik beide heb gebruikt in mijn recept, maar het is geen must. Soms wordt de mango lassi ook nog afgetopt met nootjes zoals pistache. Heb ik niet gedaan, kun jij natuurlijk wel doen. Verder kun je de mango lassi zo drinken of je serveert ‘m in een glas met ijsblokjes. En als laatste kun je ervoor kiezen om nog wat honing toe te voegen. Is volledig naar wens, maar als je mango rijp en zoet genoeg is vind ik dat persoonlijk weer niet nodig.

Wat je nodig hebt voor 1 flink glas of 2 kleinere glazen

 • 200 gr zoete, rijpe mango, in blokjes (ik gebruikte daarvoor 2 rijpe Pakistaanse mango’s)
 • 200 gr (volle) yoghurt
 • mespuntje kardemompoeder
 • optioneel: paar draadjes saffraan
 • optioneel: kneepje honing naar wens
 • melk
 • om te serveren: ijsblokjes en saffraan

Wat je gaat doen voor de mango lassi

Bereiding: 5 minuten

 1. Meng de blokjes mango met de yoghurt, kardemompoeder en draadjes saffraan in een blender of keukenmachines. Blend tot een romig mengsel.
 2. Proef en zoet naar wens verder met honing, blend nog even verder.
 3. Schenk een scheutje melk erbij om de mango lassi vloeibaarder te maken. Wederom naar wens, ik hou bijvoorbeeld van een dikkere structuur. Blend weer even verder.
 4. Zet 1 groot glas of 2 kleinere glazen klaar met ijsblokjes en schenk hier de mango lassi overheen. Garneer met een paar draadjes saffraan en serveer.

Mango lassi is een yoghurtdrank dat oorspronkelijk uit India komt. Het enige wat je in de voor dit frisse drankje nodig hebt is yoghurt, een beetje melk (of water) en rijpe, zoete mango’s. Ken je de Pakistaanse mango al? Extreem zoet, diepe smaak én geen vervelende sliertjes die tussen je tanden gaan zitten. Probleem is alleen een beetje dat je nooit meer anders wilt nadat je deze hebt geproefd. Maak dit makkelijk frisse drankje met mango. #francescakookt #mango Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Mango lassi van Pakistaanse mango’s”

 1. Lekker recept! Ik gooi er soms ook nog een scheutje rozenwater bij als de mango’s niet ziet genoeg zijn. Want helaas kan ik niet altijd de Pakistaanse mango’s te pakken krijgen.

Reacties zijn gesloten.